SLATINA:Vasile Buzatu a făcut o fermă de vaci la Redea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SLATINA:Vasile Buzatu a făcut o fermă de vaci la Redea
SLATINA:Vasile Buzatu a făcut o fermă de vaci la Redea

Laptele de la ferma Furnica este pe cale să ajungă un brand autohton, iar Vasile este mândru de produsul obţinut de la cele 50 de vaci de la ferma Furnica.

"Mama m-a zimislit pe mirişte până să vină tata cu cerga din căruţă, aşa că sunt fiul câmpului. Iubesc animalele şi natura” aşa îşi începe Vasile Buzatu, poveste vieţii lui.
Vasile Buzatu are o fermă în comuna Redea în care a investit până acum 1 00 000 de lei şi produce cel mai bun lapte din judeţ. Nu are nici un secret, pur şi simplu îşi iubeşte vacile care dau cel mai mult lapte în care nu pune conservanţi.
Am cumpărat 30 de hectare de teren şi am pus bazele fermei Furnica acum 9 ani. I-am pus numele Furnica pentru că această insectă este vestită pentru hărnicia ei, strânge bob cu bob”, a spus Vasile Buzatu, care şi-a pus poza pe sticlele albe de lapte. „Am vrut să le las nepoţilor ceva care să le amintească de mine. Poza mea este un simbol. Am plecat de la zero, dar le las ceva cu care se vor mândri şi vor putea spune „ Ăsta a fost tataie al meu”, a spus Buzatu.

„Cine pune consevant în lapte, să îi pună Dumnezeu în ochi”


„Şi aveţi de ce să fiţi mândru. Aveţi cel mai bun lapte. Se vede că nu puneţi conservant. Vreau şi eu două sticle ca să îmi ajungă toată săptpmâna”, a spus o femeie care a venit să cumpere lapte din piaţa volantă din centrul oraşului.
Cine pune consevant în lapte, să îi pună Dumnezeu în ochi. Dar vă ajung astea două sticle toată săptămâna?”, a întrebat comerciantul. „Păi, toată nu, dar nu am bani pentru 3, că nu am luat încă pensia”. „Pîi, vă dau una pe datorie, că îmi aduceţi dumneavoastră banii”, a spus Buzatu.
„Am un domn care în fiecare joi când vin aici în piaţă, la oar 7 fix vine şi cumpără 7 sticle. Eu spun mereu că produsul meu are un singur impediment, nu te poţi opri la un singur pahar.”, a glumit comerciantul.

„O vacă este ca o uzină dumnezeiască”


Vasile Buzatu îşi iubeşte animalele de care are o grijă deosebită. „Am 50 de vaci, le ştiu pe fiecare în parte, ce le place, ce nu le place, le stdudiez, minute în şir mă uit la ele. Aleg cu mare grijă furajele pe care dau. O vacă este ca o uzină dumnezeiască, mănâncă paie şi produce lapte. Animalul este cea mai perfecţioantă jucărie a lui Dumnezeu.  Sunt legat sufleteşte de animalele mele. Ştiţi cum se spune, ochiul stăpânului îngraşă vita”, a explicat Buzatu.
În cadrul fermei are şi cea de-a dou unitate de procesare a laptelui din ţără, după cea de la Covasna. „ Este normal ca fermierul să îşi producă laptele. Pentru asta luptăm şi am reuşit să obţinem şi o hotărâre de guvern prin care avem acum voie să fim şi fermieri şi producători de lapte”, a spus Buzatu.


DATA NAŞTERII

17 iulie, 1941, comuna Apele Vii, judeţul Dolj

STUDII

Facultatea de Ştiinţe Politice Bucureşti

FAMILIE
Căsătorit, un băiat


Este greu să ai o fermă?
Lucrezi cu doi factori. Unul este animalul şi celălalt produsul. Un fermier nu are linişte Trebuie să aibă mereu grijă de animalul care îi dă lapte.

De ce este important să consumăm produse naturale?

Trebuie să punem capăt bolilor şi necazurilor sufleteşti. Animalele mele nu mănâncă decâr iarbă, iar laptele lor este sută la sută natural şi este deci sănătate curată.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite