Bugetul Slatinei, umplut cu bani “topiţi” din zăpadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte din agenţii economici din Slatina şi-au curăţat zăpada din faţa sediilor doar după ce au fost amendaţi
O parte din agenţii economici din Slatina şi-au curăţat zăpada din faţa sediilor doar după ce au fost amendaţi

Deşi este abia începutul anului, visteria municipiului Slatina a adunat deja bani frumoşi de la locuitorii urbei. Şi nu ne referim la sumele strânse de pe urma impozitelor şi taxelor sau diversele autorizaţii, ci de cele aduse din amenzile aplicate pentru necurăţarea zăpezii.

După o perioadă “de probă” de vreo două săptămâni în care slătinenii au fost doar avertizaţi să îşi cureţe zăpada din faţa caselor, de pe acoperişuri sau de pe trotuare, efectivele Poliţiei Locale Slatina din cadrul primăriei au trecut la treabă. În nici două săptămâni, poliţiştii locali au aplicat 39 de amenzi contravenţionale, majoritatea fiind încasate de societăţi comerciale care nu au îndepărtat zăpada de pe trotuarele din faţa sediilor. Amenzi au fost date şi pentru neîndepărtarea ţurţurilor de gheaţă.
“Nu am trecut direct la amenzi pentru că am zis să le dăm oamenilor o atenţionare, dar, după ce am văzut că doar foarte puţini au luat seama la avertismentele noastre, a trebuit să trecem la aplicarea de amenzi. Numeric vorbind, numărul sancţiunilor contravenţionale nu este mare, dar suma adunată de pe urma acestora este foarte mare (12.000 de lei, n.a.), mai ales dacă avem în vedere intervalul scurt de timp în care am acţionat în acest sens”, a declarat Adrian Pop, director executiv al Poliţiei Locale Slatina.
Legislaţia actuală prevede că îndepărtarea zăpezii sau a gheţii din faţa imobilelor imediat după depunere este o obligaţie ce revine deţinătorilor de imobile. Nerespectarea acestei prevederi sancţionează cu amendă între 200 şi 500 de lei - pentru persoanele fizice, respectiv  între 500 - 2.000 de lei pentru firme.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite