Braconier prins cu setca pe râul Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pescarul folosea o setcă de peste 400 metri liniari
Pescarul folosea o setcă de peste 400 metri liniari

Un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce a fost surprins la pescuit pe râul Olt în dreptul localităţii Câmpu Mare, folosind instrumente ilegale.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt a înaintat către Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina dosarul cu actele de constatare privind pe Dumitru F. (43 ani), din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi folosire la pescuit a uneltelor de plasă de tip monofilament, faptă prevăzută şi pedepsită de Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008 actualizată, privind pescuitul şi acvacultura.

“Cel în cauză a fost depistat de un echipaj de jandarmerie în data de 26 iulie, în jurul orelor 06.00, în timp ce pescuia pe cursul de apă al râului Olt, în dreptul localităţii Câmpu Mare, folosind plase de pescuit de tip setcă monofilament interzise de lege”, a afirmat mr. Emanuel Botan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt.

Oficialul IJJ Olt a precizat că plasele de pescuit ale braconierului, plase în lungime totală de 405 metri liniari, au fost confiscate de jandarmi şi introduse în camera de corpuri delicte a instituţiei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite