Slatina: Boli de piele din ştranduri şi piscine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Boli de piele din ştranduri şi piscine
Slatina: Boli de piele din ştranduri şi piscine

Oamenii care fac baie în piscinele şi ştrandurile aglomerate riscă să ia o serie de boli dar şi infectări cu virusuri şi microbi ce pot fi fatale. Cele mai frecvente sunt afecţiunile pielii.

O serie de boli şi infectări cu virusuri şi microbi se transmit prin apă. „Oamenii care merg la piscine sau ştranduri unde apele sunt neîntreţinute şi suprasolicitate riscă să ia o serie de microbi, virusuri, bacterii şi ciuperci. Există afecţiuni determinate de contactul cu apa cum ar fi conjunctivite, otite, afecţiuni ale sistemului digestiv. Există posibilitatea ca la nivelul tegumentelor să existe leziuni care nu se pot vedea. De asemenea, există şi virozele estivale determinate de virusuri“, a spus dr Marinela Madan, directorul adjunct coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.

„Evit să intru în piscină“

 Medicii avertizează populaţia asupra acestui aspect, însă oamenii vin de ani de zile în aceleaşi locuri pentru a se răcori şi uită de pericolele care îi pândesc. „În afară de plaja de la Olt nu mai există al loc pentru toate buzunarele unde putem merge. Eu mă duc de obicei la sfârşit de săptămână, când este cel mai aglomerat. Ştiu că pot lua o grămadă de boli şi evit pe cât pot să intru în piscină. Prefer să intru în Olt, unde nu intră toată lumea“, a spus Ramona Mic, contabil, de 34 ani.
Cele mai frecvente afecţiuni provocate de apa din piscine sunt cele ale pielii.  „Din apele neîntreţinute sunt eczemele, dermatitele, bubele dulci şi altele. Oamenii trebuie să ştie că afecţiunile pot apărea între 1-7 zile de la data când au mers la baie “, a explicat dr. Marinela Madan.

Află din Adevărul de Seară Slatina ce recomandă medicii oamenilor care merg la piscină!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite