Slatina: Blocurile din oraş vor fi colorate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Blocurile din oraş vor fi colorate
Slatina: Blocurile din oraş vor fi colorate

Slătinenii nu vor mai locui în cartierul Steaua, Zahana sau Progresu, ci în cartierul galben, verde sau maro. Reabilitarea termică va da o faţă nouă oraşului.

Primele schele au fost montate, iar reabilitarea termică la blocurile FA 19, 20 şi 21 de pe Bulevardul AI Cuza, GA5A de pe Strada Viorelelor, a blocului 2 de pe strada Victoriei şi GA 16 va începe în scurt timp. 41 de blocuri din Slatina vor intra în reabilitare termică, Ministerul Lucrărilor şi Dezvoltării alocând 38 400 000 de lei, adică 50% din valoarea investiţiei, iar primăria va da 19 200 000 lei, adică 30% din costuri. Restul vor fi suportate de locatari, adică fiecărei familii revenindu-i câte 700-800 de euro.
Primăria Slatina vrea ca odată cu reabilitarea să schimbe şi faţa oraşului, fiecare cartier primind câte o culoare. „Vrem să oferim o identitate cartierelor şi să le zugrăvim în câte o culoare. O să aibă un aspect plăcut, nu o să fie o simplă vopsea. Arhitecţii lucrează la realizarea acestor culori, vor fi nunaţe pale de verde, galben, crem. Trebuie să îţi placă să stai să le priveşti, să îţi încânte ochiul”, a explicat Minel Prina, administrator public din cadrul Primăriei Slatina.

Fără cabluri şi sârme pe blocuri

De pe blocuri o să dipară şi zecile de cabluri încâlcite, aparatele de aer condiţionat monatate aiurea, sârmele de întins rufe din afara balcoanelor şi ghenele de gunoi. O comisie de la Primărie a iventariat taote blocurile care au intrat în prima parte a programului de reabilitare
„Nu mai vrem să vedem blocurile accesorizate cu tot felul de sârme de întins rufe, cabluri încâlcite, rame de geamuri de toate culorile, iar aparetele de aer condiţionat vor fi frumos aliniate şi vor avea un tub de  scurgere comun . Vom desfiinţa şi ghenele de gunoi şi vom amplasa europubele. Trebuie să găsim o soluţie şi pentru subsolurile blocurilor pentru că reabilitarea lor nu este cuprinsă în ordonanţă. Dacă tot facem blocul frumos, trebuie să ţinem cont şi de acest aspect”, a precizat Ana Anghel, viceprimarul Slatinei.

Aflaţi ce culori preferă slătinenii pentru blocurile lor din Adevărul de Seară Slatina de astăzi!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite