Slatina: Bicicliştii slătineni, premiaţi cu diplome pentru că au renunţat la maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul Săptămânii Mobilităţii Europene, toţi slătinenii care au folosit mijloace de transport nepoluante au fost felicitaţi şi au primit diplome  din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

Zeci de biclişti slătineni au avut parte în această dimineaţă de o mare surpriză. Aceştia au fost opriţi pe stradă de angajaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) filiala Olt, care le-au înmânat diploma „Omul zilei”, pentru că au ales ca mijloc de transport bicicleta în locul maşinii. Foarte mulţi dintre cei care au folosit bicicleta în această zi merg de când se ştiu pe bicletă şi nu ar schimba-o pentru nimic în lume cu o maşină. “Merg de la 14 ani pe bicicletă. Deşi am maşină prefer în multe cazuri bicicleta pentru că te strecori mai uşor în trafic cu ea. În plus mă ajută să mă menţin şi în formă. Este cel mai sănătos şi nepoluant mijloc de transport” , ne-a mărturisit Marin Chelaru de 64 de ani din Slatina, un mare susţinător al mersului pe bicicletă.

“Călătorind ecologic, eşti mai sănătos !“

Aceastîă acţiune a fost organizată de APM Olt cu ocazia „Săptămânii Mobilităţii Europene” sub sloganul “Călătorind ecologic, eşti mai sănătos !“.  “Acţiunea desfăşurată astăzi  este un îndemn adresat oamenilor să participe la diferite activităţi care să promoveze modalităţile de transport nepoluante, mijloacele de transport în comun sau alte mijloace de transport alternative. Au fost premiaţi cu diplome peste 40 de biciclişti”, a spus Daniela Bălşanu, purtătoarea de cuvânt a Agenţiei pentru Protecţia Mediului Olt.

Şoferii preferă maşina


Deşi bicicleta este un mijloc de transport nepoluant şi mult mai economic decât o maşină, foarte mulţi dintre şoferii slătineni , nu ar renuinţa la confortul maşinii, nici pentru o zi .“De ce să merg pe bicletă dacă nu am maşină. Nu au ce face bicliştii. În plus este periculos ”, a explicat Anatolie Oboroacă de 43 de ani din Slatina

Piste pentru biclişti în Slatina
Autorităţile locale vor să construiască şi aproximativ 20 de kilometri de pistă pentru biciclişti. "Acestea vor fi pe străzile principale, spre fabricile de pe platforma industrială şi spre zona turistică pe care o vom face pe malul Oltului”, a explicat Minel Prina, administrator public în cadrul Primăriei Slatina

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite