Bere şi mici electorali în curtea Primăriei Stoeneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de bărbaţi din comuna Stoeneşti sunt cercetaţi de poliţie pentru săvârşirea infracţiunii de mită electorală şi riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani. Cei în cauză sunt acuzaţi că, ieri – 22 mai, în incinta primăriei din localitate, au oferit mici şi bere mai multor localnici în schimbul promisiunii că aceştia vor vota partidul ce conduce comuna prin edilul aflat în funcţie de câteva mandate î

Incidentul a fost raportat de martori oculari la postul local de poliţie în cursul aceleiaşi zile. Potrivit martorilor, angajaţi din Primăria Stoeneşti au strâns mai multe persoane din comună în curtea instituţiei şi au încins ad-hoc un grătar cu mici şi bere. Petrecerea ar fi avut loc în schimbul obţinerii promisiunii de către organizatori că participanţii vor vota, la alegerile din 10 iunie, partidul care conduce deja comuna prin Paul Văle, edil al localităţii din partea PSD de mai multe mandate.
„În cauză a fost întocmit dosar pentru mită electorală deoarece acesta se încadrează în categoria situaţiilor menţionate de lege. Mai exact - promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Cercetările sunt în desfăşurare”, a declarat comisarul-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.
Primarul localităţii, Paul Văle, nu a putut fi contactat pentru a comenta situaţia.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite