Bercea Mondialu’ – decizie de eliberare după şapte luni de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sandu Anghel, alias Bercea Mondialu’ (44 de ani), a primit azi „undă verde” pentru a fi cercetat în stare de libertate. Acesta va mai rămâne totuşi după gratii câteva zile până la judecarea unui eventual recurs. Dacă va fi eliberat, acesta nu va avea voie să părăsească municipiul Slatina, unde şi-a mutat domiciliul, fără încuviinţarea Tribunalului Olt.

UPDATE ORA 16.20:


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au depus, astăzi, recurs la doar câteva ore de la aflarea hotărârii instanţei din Slatina de a-l elibera pe Bercea şi acesta să fie judecat în stare de libertate. Procurorul Adrian Aspra, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a delarat că recursul se va judeca în următoarele câteva zile la Curtea de Apel Craiova, cel mai probabil vineri, 2 septembrie. Tot astăzi, un poliţist din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt s-a prezentat la penitenciarul din Craiova pentru a-i pune interlopului o serie de întrebări în legătură cu o serie de reclamaţii depuse la adresa acestuia. Ulterior, Bercea a fost transportat la Curtea de Apel Craiova pentru audieri în cazul unui alt dosar în care acesta este acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani în formă continuată şi înşelăciune săvârşită prin mijloace frauduloase. Menţionăm că decizia de astăzi a instanţei Tribunalului Olt de eliberare a lui Sandu Anghel survine cu aproape trei săptămâni înainte de expirarea mandatului de arestare preventivă, mandat care ar fi urmat să îşi înceteze valabilitatea pe 19 septembrie, cu o zi înainte de noul termen stabilit de instanţă pentru dosarul unde Bercea este acuzat de tentativă de omor.

Decizia de eliberare a lui Bercea Mondialu' survine în urma unei hotărâri a Tribunalului Olt dată astăzi în jurul orelor 12.00. Judecătorul Gheorghe Biolan, purtător de cuvânt al instituţiei anterior menţionate, a declarat că decizia instanţei de la Slatina de eliberare a lui Bercea nu exclude starea de arest preventiv existentă în cazul inculpatului, care va fi cercetat în continuare în dosarul unde este acuzat de tentativă de omor, doar că arestul a fost înlocuit cu măsura interdicţiei de a părăsi oraşul Slatina.
„Măsura de eliberare a inculpatului Sandu Anghel şi cercetare a sa în libertate este supusă căii de atac extraordinare a recursului. Cei mai interesaţi de o asemenea iniţiativă ar trebui să fie în primul rând procurorii care au instrumentat cazul. Recursul, dacă va fi unul, se va judeca la Curtea de Apel din Craiova. Termenul pe care îl au la dispoziţie cei interesaţi ca să facă recurs asupra acestei decizii este de 24 de ore de la momentul comunicării”, a declarat judecătorul Gheorghe Biolan, care a precizat că instanţa superioară de la Craiova va putea respinge recursul şi să menţină starea de arest a inculpatului, ori va putea accepta decizia judecătorilor de la Tribunalul Olt.
Deşi motivarea deciziei de eliberare a lui Bercea nu a fost încă emisă, Mariana Ştefan, unul dintre avocaţii interlopului, a precizat că instanţa ar fi putut să ţină cont de neregulile semnalate de apărare. „Şi noi aşteptăm cu mare interes motivaţia instanţei, dar ne aşteptăm ca aceasta să fii avut în vedere în sfârşit unul dintre motivele invocate de noi pentru eliberarea clientului: interceptările telefonice de la dosar nu erau semnate de procuror şi nici certificate, iar martorii au declarat în faţa instanţei că altcineva este autorul faptei de care este acuzat Sandu Anghel. În plus, într-un alt dosar în care este cercetat clientul nostru pentru evaziune fiscală, Curtea de Apel Craiova a respins cererea procurorilor de reţinere a clientului pe motiv că nu reprezintă un pericol pentru ordinea publică. Or, nu poţi reprezenta un pericol într-un dosar, iar într-un alt dosar să nu fii considerat pericol public”, a spus Mariana Ştefan.

Precizăm că, ieri, preşedintele completului de judecată în cazul dosarului Bercea, respectiv judecătorul Liliana Oprea, a decis ca inculpatul să fie trimis la IML Bucureşti pentru a fi supus unei expertize psihiatrice.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite