Bercea Mondialu’, AMR - 1 zi ?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sandu Anghel (44 de ani), alias Bercea Mondialu’, află mâine dacă va fi eliberat din închisoare după opt luni petrecute în spatele gratiilor Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova sub acuzaţia de tentativă de omor asupra unuia din nepoţii săi.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova vor judeca mâine - pentru a doua oară în mai puţin de o lună, recursul înaintat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt în urma unei a doua hotărâri consecutive a judecătorilor olteni ca interlopul să fie cercetat în stare de libertate. Decizia, pronunţată joi - 22 septembrie, de către judecătorul Carmen Marinescu, a surprins pe toată lumea deoarece în urmă cu doar trei săptămâni, un alt judecător oltean (Liliana Oprea, n.a.) dădea o decizie similară. La acel moment însă, Bercea a continuat să rămână după gratii după ce procurorilor olteni li s-a admis recursul la aceeaşi instanţă unde mâine se va judeca din nou un al doilea recurs pe aceeaşi speţă şi cu aceeaşi temă.

Declaraţii schimbate "la foc automat"

Ca şi predecesorul său, noul judecător din „cazul Bercea” şi-a motivat decizia prin faptul că inculpatul nu mai reprezintă un pericol social deoarece majoritatea martorilor au fost deja audiaţi. În plus, toţi martorii care au apărut în faţa instanţei până acum au afirmat că declaraţiile (în mare parte schimbate faţă de faza de urmărire penală, n.a.) nu le-au fost influenţate de inculpat şi nici de rude ale acestuia. Rămâne de văzut dacă magistraţii craioveni vor menţine starea de arest a lui Bercea sau vor fi de acord cu cercetarea lui în libertate şi interzicerea părăsirii localităţii de domiciliu unde şi-a mutat reşedinţa – Slatina.
Precizăm că Bercea Mondialu’ este cauzat în acest dosar de săvârşirea a patru infracţiuni: tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, instigare la mărturie mincinoasă şi portul cuţitului fără drept în locuri şi împrejurări în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite