Bercea Mondial, examinat psihiatric din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bercea Mondial susţine că este nevinovat
Bercea Mondial susţine că este nevinovat

Magistraţii Tribunalului Olt au decis, marţi, cu prilejul unui nou termen în dosarul în care este acuzat de tentativă de omor, ca Sandu Anghel, alias Bercea Mondial să fie supus unei noi expertize psihiatrice.

Completul de judecată a admis astfel cererea apărătorilor interlopului, care au solicitat o nouă expertiză încă de la termenul trecut. La dosar sunt depuse deja două expertize, una din 2005 care relevă că Bercea Mondial suferă de schizofrenie, şi alta efectuată în toamna acestui an care atestă că el nu are probleme psihice. Noua expertiză va stabili dacă Sandu Anghel suferă de vreo afecţiune psihică care i-a afectat discernământul la data săvârşirii faptei sau dacă interlopul are o boală psihică gravă care nu poate fi tratată în penitenciar şi care îl pune în imposibilitatea de a se prezenta la termenele de judecată.

Expertul, propus de avocaţi

Şi Ionuţ Anghel, zis Mercedes, presupusa victimă, va fi expertizat medico-legal. Examinarea acestuia va trebui să stabilească, printre altele, dacă leziunile produse prin înjunghiere i-au putut pune viaţa în pericol. Expertul propus de avocaţii familiei Anghel, pentru efectuarea celor două expertize este Vladimir Beliş. Costul ambelor expertize va fi suportat de Bercea Mondial. Apărătorii interlopului au depus la termenul de azi o nouă cerere de înlocuire a măsurii de arestare preventivă cu interdicţia de a părăsi localitatea. Următorul termen în acest dosar se va judeca pe 10 ianuarie.
Tot astăzi la Tribunalul Olt ar fi trebuit să se judece şi primul termen în dosarul de evaziune fiscală însă acesta s-a amânat pentru că Bercea Mondial nu a avut apărător. Următorul termen în acest dosar a fost programat pe 17 ianuarie.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite