Bercea – la un pas de liberare... din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai celebru interlop din Oltenia, respectiv Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondialu’, este din nou la un pas de a fi eliberat din arestul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova unde se află de aproape opt luni sub acuzaţia de tentativă de omor, şi să fie cercetat în libertate.

Magistraţii Tribunalului Olt au admis, astăzi, după o zi de suspans, o nouă cerere depusă de avocaţii interlopului în cursul zilei de marţi, cu ocazia unei noi înfăţişări în proces.

Deşi acum se ocupă de dosar un nou judecător, respectiv Carmen Marinescu, aceasta se pare că a considerat întemeiate motivele pentru care predecesoarea sa, Liliana Oprea, a decis ca Bercea să fie cercetat în libertate. Mai exact, s-a considerat că inculpatul nu mai reprezintă un pericol social deoarece nu ar mai putea să influenţeze martorii care au fost deja audiaţi în mare parte.
Decizia este surprinzătoare deoarece ce se întâmplă acum pare a urma tiparul a ceea ce a avut loc în urmă cu aproximativ trei săptămâni, când aceiaşi judecători de la Tribunalul Olt au admis o cerere similară a avocaţilor lui Bercea (44 de ani), dar, în urma recursului procurorilor slătineni, acesta a rămas după gratii. Procurorii slătineni au anunţat deja intenţia de a face recurs care va fi depus cel mai târziu mâine, acesta urmând să fie judecat la Curtea de Apel Craiova.

Bercea a apărut azi în faţa instanţei neras şi tras la faţă. Totuşi, în momentul când a auzit că i se aprobă cererea de a fi cercetat în libertate, chiar şi cu obligaţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu Slatina, acesta a izbucnit în lacrimi. El a mulţumit instanţei. Rămâne de văzut dacă lucrurile se vor repeta ca în urmă cu trei săptămâni sau Bercea va reuşi într-un final să fie cercetat în libertate.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite