SLATINA: Bercea, preşedinte peste rromi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bercea Mondial, pe numele său adevărat Sandu Anghel, a fost ales, ieri, preşedintele tuturor rromilor din România.

Acest titlu i-a fost oferit chiar de de regele Florin Cioabă. „Este o mare onoare pentru mine să fiu numit preşedinte al rromilor din toată ţara şi mă bucur că regele Cioabă m-a ales pe mine”, a declarat pentru Adevărul de Seară, Bercea.
Proaspătul Preşedinte are planuri mari pentru rromi, vrea să le facă acte, să le construiască şcoli ca să fie şi ei adevăraţi cetăţeni europeni. „Vreau să îi civilizez pe toţi pentru că mulţi nu ştiu carte, nu ştiu să scrie, să citească, sunt analfabeţi. Trebuie să înveţe şi vreau să le fac şcoli, Mulţi nu au acte şi nu pot fi cetăţeni europeni”, a explicat Bercea.

Bercea Mondial este unul dintre cei mai cunoscuţi cămătari din Oltenia. Prin cămătărie a ajuns în posesia a sute de case în tot judeţul Olt. Primăria Slatina se judecă cu Bercea care în urmă cu patru ani a construit 9 imbile având o singură autorizaţie de construcţie, 3 dintre ele fiind chiar în centrul oraşului.

Bercea are 9 copii, 7 băieţi şi 2 fete cărora le-a ales naşi celebrii. Printre aceştia se numără Teodor Stolojan, judecătoarea Maria Huza sau Gabi Diaconu, fost vicepriamar al Slatinei, actual consilier judeţean.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite