Bazinul de înot din Slatina are un nou termen limită: luna septembrie. VEZI cum va arăta acesta!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o întârziere de un an, bazinul de înot acoperit care se construieşte în curtea Loctrans SA din Slatina are acum un nou termen până la care autorităţile speră că va fi terminat. Iniţial, proiectul evaluat la 5,8 milioane lei şi amenajat de Compania Naţională de Investiţii (C.N.I.) trebuia finalizat încă din vara trecută. Restrângerile bugetare au blocat şi amânat, din păcate, continuarea lucrărilor într-un ritm normal.

Firma care şi-a adjudecat licitaţia pentru amenajarea bazinului didactic de înot din curtea firmei de transport în comun Loctrans S.A. din Slatina, respectiv SC Euro Construct Internaţional  SRL Bucureşti, a reluat, recent, lucrările la obiectivul menţionat. Şi, de data aceasta, după cum merg lucrurile la faţa locului, se pare că investiţia va fi terminată în acest an.
“Beneficiarul investiţiei, Compania Naţională de Investiţii, şi-a achitat datoriile restante către firma ce construieşte bazinul de înot şi a reluat constant plăţile către aceasta. Din acest motiv avem speranţe că, de data aceasta, dacă au venit banii şi lucrurile vor merge în acest ritm, lucrarea va fi terminată până în luna septembrie”, a declarat Minel Prina, administrator public al Primăriei Slatina.
La acest moment, muncitorii firmei ce amenajează bazinul de înot lucrează la foc automat. În afară de fundaţie, care fusese gata înainte ca lucrările să “îngheţe” (luna decembrie 2011, n.a.), tot ce se poate vedea cum la faţa locului a fost realizat în ultimele câteva săptămâni de când lucrările au fost reluate. Astfel, a fost montat scheletul acoperişului şi a fost efectuată compartimentarea la intrarea în viitorul bazin de înot. Proiectul prevede că acesta va avea dimensiunile 30/50 metri, întreaga investiţie urmând a ocupa în total aproape 2.000 mp. Primăria şi-a asumat angajamentul a se ocupa de racordarea la utilităţi a obiectivului odată ce va fi terminat.

“Mai bine montau mese de tenis de masă în oraş…”

Dacă reprezentanţii municipalităţii sunt extrem de mulţumiţi că lucrarea va fi terminată în acest an, unii locuitori ai urbei au apreciat că altele ar fi trebuit să fie priorităţile în oraş.
“Eu nu zic că nu este bine să facă un bazin de înot, dar trebuia ca cei de la Primărie să se fii gândit şi cât de folosit va fi acesta în viitor. Pentru că, eu unul, nu cred că vor fi anual mai mult de câteva zeci de copii cel mult care să vină aici, ori să cheltui atâţia bani pentru un număr atât de mic de << clienţi >>, că nu ştiu cum să le zic altfel, mi se pare o prostie. Mai bine şi mai ieftin şi cu mai mult succes ar fi fost dacă ar fi amenajat nişte mini-terenuri de baschet-tenis-fotbal între blocuri sau să fii montat câteva zeci de mese de tenis de masă, aşa cum am văzut că se face în alte ţări. Costurile ar fi fost mult mai mici şi ar fi avut de beneficiat mult mai multe persoane. Doar se ştie că în Slatina sunt mari probleme cu locurile unde populaţia poate face mişcare”, a spus George Petre, din Slatina.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Investiţia care se construieşte pe strada Crişan din municipiu a fost evaluată la 5.836.938 lei şi ar fi trebuit inaugurată în vara anului trecut. Până acum, C.N.I. a decontat lucrări de 3.547.449 lei inclusiv TVA. Compania Naţională de Investiţii, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării şi Turismului, a stabilit să suporte în acest an finalizarea a 11 bazine didactice de înot în ţară la: Mioveni, Slănic Moldova, Bucureşti (Şcoala cu clasele I-VIII nr. 25), Turda, Titu, Miercurea-Ciuc, Slobozia, Slatina, Roman şi două bazine de polo în Miercurea-Ciuc şi, respective, Bucureşti (Clubul sportiv al Armatei Steaua, n.a.).
În prezent, în Slatina există două bazine unde copiii din municipiu iau lecţii de înot şi pot face recuperare. Este vorba despre complexul „Pitic Sport”, unde proprietar este cunoscutul fotbalist Răzvan Raţ, şi Hotelul „Paradis”, însă capacitaatea acestora este una redusă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite