Slatina: Bătaie pe 27 de bilete de tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Bătaie pe 27 de bilete de tratament
Slatina: Bătaie pe 27 de bilete de tratament

Mai bine de 100 de pensionari s-au îmbulzit în această dimineaţă la ghişeele Casei Judeţene de Pensii, pentru a lua un bilet de tratament la preţ redus.

Bătrânii nici nu au putut să doarmă azi-noapte, cu gândul că trebuie să ajungă cât mai repede la oraş, să prindă un loc în staţiune. Ca să fie siguri că sunt primii sosiţi la Casa Judeţeană de Pensii, unii dintre ei au venit la uşile instituţiei de la ora 3.00. „Eu am ajuns la ora 4.30 şi erau deja foarte mulţi oameni veniţi. Am stat de vorbă cu ei şi au spus că au venit de la 3, să fie primii. Am făcut şi o listă, în funcţei de ordinea în care a venit fiecare, dar nu s-a ţinut cont de ea. Cum s-a deschis aici, s-au îngrămidit cu toţii şi a prins bilet care a fost mai puternic şi a reuşit să intre în faţă“, a spus Luiza Dumitrel, de 57 de ani, din Slatina.

„Împingeau la noi ca la vagoane de tren“

Indiferent că au ajuns la 3.00 noaptea sau la 7.00 dimineaţa, pensionarii au avut şanse minime la un loc în staţiune. Pentru cele 27 de bilete rămase nevalorificate pentru luna august, s-au luptat mai bine de 100 de bătrâni. „Nu a ţinut nimeni cont că am venit la 3 sau la 5 sau la 7. Cum au deschis uşa, au dat năvală care cum au putut, ne-au împins, ne-au pus coatele în coaste şi au intrat în faţă. Am ieşit de acolo cu durere în piept şi tot nu am apucat bilet“, se plânge Alexandra Lazăr, o bătrână venită tocmai de la Studiniţa. Femeia povesteşte că a făcut cerere din luna februarie, însă nu a reuşit să ia nici acum bilet, deşi a făcut deja patru drumuri la Slatina. Pentru fiecare venire în oraş plăteşte mai bine de 20 de lei şi este decisă să renunţe să mai meargă în staţiune.
O altă bătrână intră şi ea în vorbă şi îşi spune nemulţumirea. „Ne-am trezit azi noapte la 3.00, am plecat la 4.00 de la Scorniceşti, am luat un autobuz, o maşină de ocazie şi un taxi să ajungem până aici şi degeaba. Am încercat să stau la coadă, dar împingeau la noi ca la vagoane de tren. Abia am reuşit să ies din balamucul ăla şi m-am lipsit şi de bilet şi de tot. Cu drumurile pe care le-am făcut până acum la Slatina plăteam două bilete “, strigă, nemulţumită, Elena Oprescu, din Scorniceşti.
Astăzi, bătrânii au avut la dispoziţie doar câteva bilete rămase necumpărate de beneficiri, în urma repartizării computerizate. Au fost nouă locuri la Bala, şapte la Amara, şase la Călimăneşti şi Căciulata şi câte două în staţiunile Olăneşti şi Pucioasa. Au avut întâietate pensionarii care au depus cereri încă din ultimele două luni ale anului trecut, dar şi cei mai puternici, care au reuşit să ajungă înaintea celorlalţi la ghişeu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite