Slatina: Bărbatul care a provocat explozia din cartierul Crişan a murit, iar proprietarii au rămas cu pagubele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mai bine de o săptămână după explozia care a zguduit cartierul Crişan, locatarii blocului au terminat de reparat locuinţele afectate.

Ion Prodan, bărbatul rănit în explozia care a s-a produs în urmă cu mai bine de o săptămână pe strada Lalelelor din Slatina a murit acum două zile la spital. Medicii spun că omul avea arsuri grave, iar şansele de supravieţuire erau reduse. „Pacientul era internat la Terapie Intensivă cu arsuri de gradele II, III şi IV pe 56% din suprafaţa corpului. Era în stare foarte gravă. Avea afectate căile aeriene suferioare, iar acest lucru a fost nefast asupra evoluţiei bolii”, a spus medicul Romeo Stănculescu, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

image

Locatarii şi-au reparat locuinţele din banii lor

Majoritatea dintre ei au suportat singuri cheltuielile, deşi reparaţiile au depăşit cu mult posibilităţile acestora. „Maşina mi-a fost distrusă în momentul exploziei. Parbrizul s-a făcut ţăndări şi tabla a fost deformată. Toate reparaţiile mă costă 3.300 de lei. Asta e, nu am ce să fac, trebuie să mi-o repar singur”, a spus Silviu Vişan, oficiant. Un singur vecin a fost mai norocos. „Din fericire apartamentul este asigurat, iar costurile reparaţiilor  le-a suportat firma de asigurare. Au fost pagube în valoare de 1.964 lei. Dacă nu eram asigurat nu aveam de unde să scot aceşti bani”, a spus Nicolae Liţă, pensionar. 

image

Explozia s-a produs în urma unei acumulări de gaze. Proprietarul imobilului a uitat aragazul pornit şi atunci când a aprins lumina a declanşat explozia. În urma exploziei au fost avariate grav toate cele patru apartamente de la parterul blocului iar cele patru apartamente de la etajul 1 au fost avariate uşor. Au mai fost avariate şi trei autotursime parcate în faţa blocului.
Poliţiştii îi întocmiseră bărbatului dosar penal în care îl cercetau pentru distrugere. Omul risca până la 3 ani de închisoare.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite