Slatina: Balşul va avea cinematograf 3D

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinematograful este închis de peste 15 ani
Cinematograful este închis de peste 15 ani

Locuitorii oraşului Balş vor putea merge din nou la film.  Primăria are în plan să reabiliteze şi să modernizeze fostul cinematograf din oraş. Filmele vor putea fi văzute în 3D. Acesta va fi reabilitat şi modernizat după modelul celui din Slatina

După mai bine de 15 ani de la vizionarea ultimului film la cinematograful din oraş, locuitorii oraşului Balş vor avea ocazia să vizioneze filmele preferate pe marele ecran în format 3D. În aceste zile edilul Primăriei Balş se va întâlmi cu reprezentanţii România Film, proprietarul cinematografului, pentru a semna protocolul de predare-primire al clădirii, urmând ca în perioada următoare să fie făcut studiul de fezabilitate.„După ce vom semna contractul, vom întocmi expertiza tehnică a clădirii, urmând ca apoi să întocmim documentaţlia necesară realizării acestui proiect. Sperăm ca, pentru realizarea acestui proiect să obţinem fonduri europene şi să fie gata până la sfârţitul anului 2011. Cinematograful va fi reabilitat şi modernizat după modelul celui din Slatina şi avea în jur de 300 de locuri. Va fi dotat cu tehnologie 3D”, a declarat Mădălin Teodosescu, primarul oraşului Balş.

„Îmi luam soţia de braţ şi mergeam în fiecare sâmbătă la film”

Înfiinţat în anul 1980, cinematograful din Balş, la vremea aceea printre puţinele din  judeţ, era luat cu asalt de locuitorii oraşului la fiecare film. Aceştia sunt foarte încântanţi de proiectul Primăriei şi de abia aşteaptă să meargă iar la film.”Era foarte frumos pe atunci. Îmi luam soţia de braţ şi mergeam în fiecare sâmbătă la film. Ne plăceau filmele indiene. Dacă se va deschide cu siguranţă ne vom relua vechiul obicei. Ar fi un lucru bun să îl refacă”, ne mărturiseşte Gheorghe Hălmăgeanu, de 53 de ani, pensionar.

aaa

Lăsat în paragină de la ultima s-a proiecţie, starea cinematografului s-a agravat foarte mult. Prin acoperişul clădirii pătrunde ploaia care a deteriorat majoritatea mobilierului. Singurele care au mai rămas în picioare sunt scaunele, în care stateau odată spectatorii. „Cinematograful arată jalnic la ora actuală. 80% din mobilier este distrus, iar clădirea este într-un stadiu avansat de degradare”, a spus Dinu Constantin, secretar din cadrul Primăriei Balş.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite