Bălşenii, fără apă la robinet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locatarii blocului 11 din Balş sunt nevoiţi să meargă zilnic după apă
Locatarii blocului 11 din Balş sunt nevoiţi să meargă zilnic după apă

În plină caniculă, locatarii a opt blocuri din oraşul Balş au rămas fără apă la robinet. Oamenii sunt nemulţumiţi că firma de apă nu a ţinut cont de temperaturile incendiare de afară când au oprit apa

În plină caniculă, locatarii a opt blocuri din oraşul Balş au rămas fără apă la robinet. Printre blocurile în cauză se află blocurile 4, 5, 11, 12, 13, 28 şi 29. Cauza o reprezintă datoriile tot mai mari acumulate faţă de furnizorul local de servicii apă-canal S.C. AQUA TRANS S.A. Potrivit declaraţiilor viceprimarului Cornelia Smarandache, cuantumul restanţelor se ridică la aproximativ 45.000 de lei. Datoriile în cauză sunt atât cele din luna curentă, dar şi din lunile anterioare.

Marcel Dumitraşcu (Balş) aduce apă acasă de la Piatra Olt


„Aducem apă de pe unde putem”,
Marcel Dumitraşcu, locuitor Balş

Locatarii blocurilor debranşate de la reţeaua centrală de apă a oraşului sunt extrem de nemulţumiţi de măsura luată de autorităţi, dar recunosc că nu pot îndrepta singuri lucrurile.

„Noi ce să facem ?! Să plătim şi pentru cei care nu au bani să îşi achite datoriile ?! Asta ar fi culmea ! Scara mea au debranşat-o doar pentru câţiva vecini, dar restul dintre noi suntem cu plata la zi. Asta este, aşteptăm să plătească şi restul. Până atunci aducem şi noi apă de pe unde putem, eu aduc tocmai de la Piatra Olt”, a spus Marcel Dumitraşcu, locatar al blocului 11, sc. B, unul dintre blocurile debranşate. Părerea acestuia este confirmată de un alt locuitor din Balş, Ioana Stan: „Problema este că blocul nostru se numără printre cele care încă nu sunt contorizate, aşa că ei ne pot opri apa când vor fără ca noi să putem face ceva. Dar nici să ne montăm contor individual nu este aşa uşor pentru toţi, costă aproape 7-800 de lei, adică aproape cât un salariu”.

Bălşenii rămaşi fără apă la robinet îşi folosesc intens maşinile pentru transportul apei

Bălşenii rămaşi fără apă folosesc intens autoturismele pentru transportul apei

Directorul AQUA TRANS SA Balş, Dumitru Jircă, a declarat că firma pe care o conduce poate da drumul la apă pe măsură ce locatarii îşi plătesc din datorii: „Noi o să reluăm furnizarea apei la blocurile debranşate imediat ce nivelul datoriilor scade. Măcar factura lunară curentă dacă ar achita-o (5.000 lei, n.a.), atunci ar fi bine, dar nici aşa nu se întâmplă”.




Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite