Slatina: Se extinde reţeaua de canalizare din Balş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Se extinde reţeaua de canalizare din Balş
Slatina: Se extinde reţeaua de canalizare din Balş

Cinci străzi ale oraşului au fost deja racordate la reţeaua de canalizare, iar pe a şasea lucrările sunt aproape de final.

Peste 70% dintre străzile Balşului au deja reţele de canalizare, ultimele investiţii în acest domeniu derulându-se anul acesta, când s-au început lucrările în şase zone ale oraşului. Străzile Fraţii Buzeşti, Teiş, Viilor, Nicolae Titulescu şi Bujorului au fost deja canalizate şi urmează să fie asfaltate, iar pe strada Popa Şapcă lucrările sunt pe ultima sută de metri.

Investiţii de peste 700.000 euro

Primele investiţii în acest domeniu au demarat pe Fraţii Buzeşti şi Teiş. Reţeaua de canalizare are o lungime de peste cinci kilometri şi a fost făcută recent. Costurile investiţiei, de aproximativ 400.000 euro au fost acoperite din fonduri europene nerambursabile. Au urmat două străzi din cartierele cu populaţi de etnie romă, respectiv Viilor şi Popa Şapcă. „Pe ambele străzi s-a amenajat atât reţea de canalizare pentru apele menajere cât şi pentru cele pluviale. Reţeaua are o lungime de 1,7 kilometri şi a costat aproximativ 200.000 de euro. Pe una dintre străzi lucările s-au încheiat deja, iar pe cealată se vor finaliza în curâd“, a explicat Cristi Popescu, purtătătorul de cuvânt al Primăriei Balş.
Locuitorii celor două străzi sunt încântaţi de invetiţii şi spun că acum aşteaptă cu nerăbdare ziua în care zona va fi asfaltată. „Este foarte bine că ne-au creat şi nou condiţii, că stăm în oraş, lângă piaţă, iar când era ploaie se făcea noroi mai rău ca la ţară. Plăteam taxe de oraş şi aveam condiţii ca la ţară“, a spus Ion Dincă, din Balş.
În an de criză, Primăria Balş au reuşit să realizeze reţele de canalizare din bugetul propriu pe strada principală, Nicolae Titulescu, pe ambele sensuri, dar şi pe strada Bujorului. Pentru aceste modernizări s-au cheltuit aproximativ 600.000 lei.

Afalaţi ce alte investiţii va mai realiza Primăria Balş din Adevărul de Seară Slatina de astăzi!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite