Slatina: Balastierele din Olt luate la control

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Balastierele din Olt luate la control
Slatina: Balastierele din Olt luate la control

Exploataţiile de agregate minerale din Olt vor fi vizitate săptămâna aceasta de o comisie formată din reprezentanţii mai multor instituţii judeţene.

După ani la rând în care balastierele din judeţ au scăpat basma de controale, prefectul judeţului, Daniel Şarpe, promite că va lua măsuri drastice în acest domeniu. Aseară, mai marii judeţului s-au întâlnit pentru a pune la punct detaliile pentru controalele care vor începe chiar de săptămâna aceasta. Din comisia de control fac parte 11 membri, reprezentanţi ai unor instituţii cu atribuţii în domeniul agregatelor minerale. „Verificările se vor desfăşura pe perioadă nedeterminată, iar la fiecare sfârşit de săptămână comisia va prezenta raportul la Prefectură. Rezultatele controalelor vor fi făcute publice“, a declarat astăzi pentru Adevărul de Seară Adrian Zaharia, directorul Cancelariei Prefectului.

 Un raport prezentat în urmă de câteva luni de Prefectura Olt arăta că nicuna dintre cele 36 de balastiere existente atunci în judeţ nu avea toate documentele necesare funcţionării legale. 19 dintre balastiere nu au autorizatii de extractie, 13 nu au avize de la Hidroelectrica, în şase cazuri au fost constatate neregului de la plata redevenţei miniere, în 11 cazuri sunt probleme cu protectia muncii, 7 balastiere nu au scos terenurile din circuitul agricol şi două nu au solicitat avize de mediu.

 „Nu va fi un control formal şi de imagine“

O maşină de balast costă 700 de lei adusă la negru. “ Am luat de la particularun camoion de pietriş, mi l-au adus acasă de la Olt şi am dat 700 de lei. Nu am primit nici o factură, cine a mai pomenit să primeşti facturi!”, a spus Daniel Ion, de 43 de ani, din Slatina. Statisticile Prefecturii Olt arată că pe raza judeţului sunt 26 de balastiere, însă 7 dintre ele nu au declarat niciun venit în ultimul an.

Datele furnizate de Inspectoratul în Construcţii arată că mai puţin de jumătate dintre balastiere au acum autorizaţie de construcţie. Prefectul a declarat că va fi neiertător cu membrii comisiei de control.

Citeşte declaraţia prefectului despre controalele anterioare la balastiere în Adevărul de Seară Slatina de astăzi.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite