Avansaţi înainte de concediere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor trec de la agonie, la extaz. După ce au aflat că vor fi destituiţi în urma rezultatelor slabe de la evaluări, la începutul acestei săptămâni, peste 100 de jandarmi olteni au fost avansaţi la termen.

După ce au aflat că vor fi destituiţi în urma rezultatelor slabe de la evaluări, la începutul acestei săptămâni, 111 jandarmi olteni au fost avansaţi la termen. Acelaşi lucru s-a petrecut şi la pompieri, unde tot la începutul acestei săptămâni, peste 100 de subofiţeri şi ofiţeri au fost avansaţi la termen. Situaţia pare cel puţin paradoxală dacă este să ne gândim că, în urmă cu nici trei săptămâni, jandarmii şi pompierii din judeţ urmau să fie testaţi pentru a se decide cine rămâne fără loc de muncă şi cine continuă în sistem.
Deşi testările s-au încheiat atât la jandarmi, cât şi la pompieri, listele cu cei care urmează să îngroaşe rândurile şomerilor nu au fost încă făcute publice şi nici nu se ştie când se va întâmpla acest lucru. Până atunci, jandarmii care au apărut în faţa comisiei de examinare stau ca pe ghimpi.

“Au fost mai multe întrebări din legislaţia în domeniu, dar nu numai. A trebuit să ne reînnoim cunoştinţele de legislaţie, dar nu asta a fost partea cea mai dificilă, ci ceea ce a urmat după teste, adică aşteptarea. E groaznic să stai şi să aştepţi să ţi se spună dacă o să mai ai serviciu peste o lună sau trebuie să îşi cauţi de lucru”, a spus un jandarm care nu a dorit să îşi divulge identitatea.
Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Olt au confirmat faptul că nu se ştie deocamdată momentul când se vor fi cunoscute numele angajaţilor care vor fi trimişi în şomaj. “Momentan se cunoaşte doar că grila de angajaţi a instituţiei se va reduce cu 40 de posturi. Testările s-au încheiat, în această perioadă are loc departajarea celor care s-au prezentat în faţa comisiei de testare. Este posibil ca, până la final, o parte dintre oamenii testaţi şi iniţial picaţi să rămână pe posturi dacă vor fi plecări din sistem prin pensionări etc.”, a afirmat maiorul Emanuel Botan, purtător de cuvânt al IJJ Olt.

Ofiţeri ocoliţi de şomaj

Disponibilizări se vor opera doar în rândul subofiţerilor şi al personalului contractual al Jandarmeriei oltene. Reamintim că, la jumătatea lunii iunie, instituţia a primit de la centru noua schemă de personal din care au dispărut 38 de posturi. Viitori jandarmi-şomeri vor rămâne în sistem până pe 15 septembrie, timp în care se vor afla la dispoziţia unităţii. Până la data menţionată ei vor primi în continuare salarii, iar dacă până pe 15 septembrie nu-şi vor găsi un alt loc de muncă, vor rămâne şomeri.
Avansări însoţite de concedieri au fost şi în poliţie. Astfel, anul acesta, 16 poliţişti, dintre care cinci ofiţeri şi 11 agenţi de poliţie, au fost recompensaţi de Ziua Poliţiei (sărbătorită în luna martie, n.a.) cu avansarea în gradul profesional următor înaintea îndeplinirii stagiului minim. Până la finele acestei luni, statul de funcţii al instituţiei va trebui redus cu 45 de posturi.
Şi pompierii au făcut “duşuri şcoţiene”. Astfel, în vreme ce, pe de-o parte, la începutul acestei săptămâni, 160 de subofiţeri şi şase ofiţeri au fost avansaţi la termen, pe de altă parte, până la finalul lunii, 37 dinte cei 558 de pompieri din prezent vor fi trimişi în şomaj.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite