Audierea și vizionarea CD-urilor cu interceptările telefonice pune pe jar avocații interlopului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Mariana Ștefan
Avocatul Mariana Ștefan

Cel mai cunoscut interlop din Oltenia a apărut azi din nou în fața instanței cu prilejul unui nou termen. Ca niciodată, inculpatul era neras, purta un fes pe cap și avea o privire absentă. Explicația stării de apatie a acuzatului a fost aflată abia la finalul audierilor.

Astăzi s-a consumat un nou episod în dosarul în care Sandu Anghel, alias Bercea Mondialu‘, este acuzat de tentativă de omor asupra unuia dintre nepoții săi. Ca niciodată, interlopul a apărut în fața instanței neras, cu un fes pe cap și cu privirea pierdută în gol. Explicația stării de apatie a acuzatului a fost aflată abia la finalul audierilor, când acesta a spus președintelui de judecată că este răcit.
Înfățișarea de marți este ultima de dinaintea unuia dintre momentele mult-așteptate ale procesului, și anume audierea și vizualizarea CD-urilor cu declarațiile martorilor care și-au modificat mărturiile, precum și audierea interceptărilor telefonice strânse la dosar. Magistratul Carmen Marinescu a decis să stabilească o dată intermediară între ședințele standard stabilite o data pe lună pentru administrarea probelor menționate. Astfel, în nici două săptămâni, vor fi vizualizate și audiate toate CD-uri ce conțin declarațiile înregistrate ale martorilor, dar și convorbirile telefonice înregistrate de autorități în acest dosar.

Bercea - ascultat dinainte de comiterea faptei de care este acuzat ?

Reprezentanții în instanță ai lui Bercea au solicitat în mod expres instanței ca să ia măsuri pentru ca interceptările să fie însoțite de o evidență a numelor martorilor înregistrați și a celor ale căror declarații vor fi vizionate, de asemenea, să fie însoțite de o transcriere completă în/din limba romani, în limba română, traducerea să fie efectuată de un translator autorizat.
Avocații au acuzat Ministerul Public că face doar ceea ce dorește în acest dosar, numai ceea ce i se cere, nu.
”De fapt, ceea ce solicităm noi acum este ceea ce instanță a cerut încă de la termenul din 30 august. În dosar eu am descoperit că există înscrisuri potrivit cărora inculpatul era ascultat încă dinainte de data faptei pe care este acuzat că ar fi înfăptuit-o pe 17 februarie, ceea ce ridică niște semne de întrebare. Astfel că am vrea să știm dacă există vreo autorizație în acest sens, pentru că eu nu am găsit așa ceva în rechizitoriu”, a punctat avocatul Mariana Ștefan.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite