Au venit, au controlat, dar... au uitat. ANAF nu mai recunoaşte controlul făcut la Finanţele oltene!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Gherghina, încă director DGFP Olt
Elena Gherghina, încă director DGFP Olt

Controlul celor patru inspectori ANAF efectuat în urmă cu cinci luni de zile la DGFP Olt a rămas fără rezultat până acum. Răspunsul dat de ANAF solicitării ADS Slatina este uimitor: acest control nu a existat! Deşi cei de la Olt sunt convinşi că nu au avut vedenii, şi nici nu au visat că au fost supuşi nu numai controlului prelungit al Curţii de Conturi, ci şi al Corpului de Control al ANAF.

Patru inspectori din cadrul Corpului de Control al Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală au efectuat în aprilie un control la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Olt, după un scandal privind o presupusă fraudă de peste 21 milioane de lei prin rambursări de TVA. Acuzaţia a planat asupra directorului Elena Gherghina, adjuncţii Aurelian Zestran şi Florin Bâlteanu şi şeful Administraţiei Financiare pentru Contribuabili Mici Ion Encescu, care ar fi acoperit o reţea de fraudare în domeniul deşeurilor industriale reciclabile şi lingouri de aluminiu formată din firmele consilierului judeţean Gabriel Brătucu şi cea a soţului directoarei Gherghină.
Controlul a rămas fără rezultat până acum. Pentru că nici nu a existat, rezultă din răspunsul dat de ANAF solicitării ADS Slatina. Chiar dacă Florin Bâlteanu spune că „N-a venit niciun răspuns!”, iar purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mihaela Marinescu, reconfirmă faptul că „am avut un control al ANAF în urmă cu circa cinci luni de zile”, agenţia naţională aruncă „pisica” în curtea altei instituţii. „Aspectele la care faceţi referire au făcut obiectul unor verificări efectuate de Camera de Conturi a judeţului Olt.”, specifică Direcţia de Comunicare.
Coincidenţă sau nu, chiar în ziua în care ADS a depus solicitarea, pe 16 septembrie, la ANAF ar fi fost chemat directorul Gherghina, care şi-ar fi prezentat trei zile mai târziu demisia. Informaţia nu a fost confirmată încă şi oficial.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite