Slatina: Au dormit în cort şi au câştigat 10.000 euro în două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două surori din Balş îi învaţă pe olteni cum să facă bani în Danemarca. Magda şi Eugenia au cules căpşuni, mazăre şi zmeură, au dormit în cort, dar au venit acasă cu buzunarele pline şi vor pleca din nou în străinătate.

După două luni şi jumătate de muncă în agricultură, în Danemarca, Magda şi Eugenia au câştigat împreună 10.000 euro. Au muncit mult şi au locuit în condiţii grele, însă eforturile le-au fost răsplătite pe deplin. Fetele au povestit pentru cititorii Adevărul de Seară experienţele trăite departe de casă, printre fermierii danezi. „Am depus un CV pe site-ul EURES, anul trecut, am venit la interviu şi am fost selectate. Am plecat în iunie şi am stat până în august. Am cules căpşuni, mazăre şi zmeură şi am fost foarte mulţumite de câştiguri. În două luni şi jumătate a reuşit să strâng 5000 euro, la fel şi sora mea. Eu mi-am cumpărat o maşină, un Ford Escort, a fost visul meu“, spune cu mândrie Magda Sgonea, de 22 de ani din Balş, studentă în anul II la Drept.

Vor să plece din nou

Şi sora sa, Eugenia, este încântată de câştigurile din Danemarca. „Am muncit cât de mult am putut şi în plus faţă de program, însă fiecare oră a fost plătită. Nu a fost uşor, mai ales în prima săptămână, până ne-am obişnuit cu munca, dar merită sacrificiile. Mi-am plătit taxele la facultate şi am pus bani de-o parte. Voi pleca anul acesta din nou, tot în Danemarca pentru că în ciuda eforturilor depuse, se câştigă foarte bine“, mărturiseşte Eugenia Sgonea, de 24 de ani.
Fetele recunosc însă că au trăit în condiţii grele. „Am dormit în cort, am avut baie şi bucătărie comună, însă am ştiut de la început că acestea vor fi condiţiile. Îi sfătuiesc pe toţi tinerii care vor să lucreze în străinătate să aleagă reţeaua EURES pentru că promisiunile angfajatorilor sunt respectate iar câştigurile sunt pe măsura sacrificiilor“, a povestit Eugenia.

Se caută 244 muncitori în Anglia şi Austria

Angajatorii din Anglia şi Austria oferă acum 244 de posturi pentru români. Se caută medici şi asistenţi pentru Marea Britanie şi lucrători forestieri pentru Austria. Alţi 16 olteni au fost seclectaţi de EURES pentru a lucra în agricultură, în Danemarca.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite