Atenţie, ţărani, unde ardeţi gunoaiele! Pompierii olteni au stins sute de incendii de mirişte în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Cei care dau foc gunoaielor sau miriştilor trebuie să respecte normele de prevenire a incendiilor. Arderea miriştilor se face numai după obţinerea permisului de lucru cu foc deschis. Cei care nu respectă legea riscă amenzi usturătoare.

Cu toate că riscă să fie amendaţi cu sume cuprinse înre 2.500 şi 5.000 lei, ţăranii nu respectă normele în vigoare atunci când dau foc gunoaielor sau miriştilor. Confirmă acest lucru o statistică îngrijorătoare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Potrivit acesteia, pompierii olteni au intervenit pentru stingerea a 330 de incendii de mirişte. „În aceste incendii au ars circa 1.040 de hectare de teren agricol şi păşuni, la aceste intervenţii fiind angrenate 343 autospeciale şi 1.653 de cadre ale unităţii“, a spus Ionuţ Cîrciumaru, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Militarii s-au luptat în acest an cu flăcările peste 350 de ore.
Dacă vreţi să daţi foc miriştilor, trebuie să mergeţi la primăria de care aparţineţi şi să solicitaţi permisul de lucru cu foc deschis. De asemenea, dacă vreţi să ardeţi gunoaiele, ţineţi cont de dispoziţiile primarului care trebuie să stabilească locul unde se permite asta.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite