Atac furibund al fostei şefe a IŞJ Olt, Mariana Gheorghe, proaspăt demisă: „Dl. Ciugulea mi-a cerut imperativ să demit directorii şcolilor din Balş”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proaspăt demisă de la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt, pedelista Mariana Gheorghe a lansat, azi, un atac virulent, într-o conferinţă de presă, la adresa preşedintelui PNL Olt, Ioan Ciugulea, şi nu numai. Aceasta a declarat că demiterea s-a a avut loc a avut pe fondul unor presiuni enorme, cu încălcarea flagrantă a legii. În replică, şeful liberalilor olteni a respins atacul verbal al fostei ocupante a fotoli

Mariana Gheorghe a organizat conferinţa chiar la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, instituţie pe care a condus-o oficial în ultimii trei ani până ieri. Acest lucru s-a întâmplat deoarece înlocuitorul acesteia, consilierul judeţean liberal Nicolae Drăghici, a fost de acord să nu îi pună beţe în roate la finalul carierei de şefă.
Fosta diriguitoare a învăţământului oltean s-a lansat încă de la început într-un dur atac verbal la adresa celor care au demis-o, în special a preşedintelui PNL Olt, Ioan Ciugulea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, pe care i-a acuzat de încălcarea legilor. „Eu obişnuiesc să duc la bun sfârşit un lucru atunci când îl încep şi, de aceea, consideram să plec de la conducerea instituţiei după finalizarea examenelor pe care le-am început. Din păcate, oamenii nu au mai avut răbdare şi, de aceea, eu trebuia să dispar. Fiind supusă zi de zi unor presiuni enorme care s-au accentuat în ultima săptămână, după o întâlnire cu dl. Ciugulea (preşedinte PNL Olt, n.a.), care m-a chemat la sediul Consiliului Judeţean şi mi-a cerut în mod imperativ ca să demit toţi directorii şcolilor de pe raza oraşului Balş, sens în care mi-a înmânat o listă ca să o pun în aplicare până a doua zi. Pe acea listă erau nume de directori. Am refuzat să fac acest lucru. (...) Înlăturarea mea a avut loc într-un mod josnic. S-au făcut presiuni în fiecare zi, atât dl. Ciugulea, dar şi primarul din Balş, dl. Mădălin Teodosescu, îmi transmiteau:<<Gata, vine ordinul!>>, <<Gata, am aranjat!>>. Dumnealor au făcut în ultima săptămână zilnic drumuri la Bucureşti, la Ministerul Învăţământului, ca să mă demită şi, până la urmă, au reuşit. Am avut probleme de sănătate, am stat internată în spital. Dealtfel, faptul că am fost internată chiar le-a stricat planurile iniţiale cu ordinele mele de destituire, s-au încurcat în datele de emitere a acestora, le-au transmis la Bucureşti ieri fără să mai modifice data actului emis în ziua precedentă… Cu alte cuvinte, s-a vrut atât de mult ca eu să dispar încât nu s-a mai ţinut cont de lege, de absolut nimic”, a declarat Mariana Gheorghe, numită în funcţie în urmă cu trei ani fiind membră PDL.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Ciugulea: „Nu am avut legătură cu demiterea dumneai...”

În replică, preşedintele PNL Olt, Ioan Ciugulea, a infirmat acuzaţiile şi a spus că fosta şefă a IŞJ nu prezintă faptele pe de-a întregul.
„Nu ştiu despre ce vorbeşte dna Gheorghe, dar nu e adevărat, eu nu am avut legătură cu demiterea dumneai. În primul rând că eu nu m-am văzut cu domnia sa între patru ochi niciodată, deci pică şi varianta cu demiterile de directori de şcoli pe care, chipurile, eu i le-aş fi cerut. Cred că dna Gheorghe ar fi fost mai bine să fii spus tot adevărul şi nu doar ce îi convine dumneai. Să nu uite de schimbările de directori de unităţi şcolare din Caracal şi multe altele”, a afirmat Ciugulea.
În ce îl priveşte pe primarul oraşului Balş, Mădălin Teodosescu, acesta nu a putut fi contactat.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite