FOTOGALERIE: Astăzi se încheie Festivalul de Umor „Oltenii şi restu’ lumii” de la Slatina. VEZI AICI programul ultimei zile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de comercianţi din toată ţara au luat cu asalt centrul oraşului pe tot parcursul derulării festivalului de la Slatina
Sute de comercianţi din toată ţara au luat cu asalt centrul oraşului pe tot parcursul derulării festivalului de la Slatina

Astăzi este ultima zi a celei de-a 18-a ediţii a Festivalului Naţional de Umor „Oltenii şi restu’ lumii”, care se desfăşoară în municipiul Slatina. Demarat joi – 4 octombrie, cu instaurarea unei vămi imaginare la Podul Olt de la intrarea în oraş, manifestarea a cuprins patru zile de acţiuni cultural-distractive intense, de unde nu au lipsit concursurile de bancuri-caricaturi-epigrame, expoziţii de pictură/cărţi/caricatură

La finalul celor patru zile intense de manifestări cultural-distractive, slătinenii şi organizatorii – Primăria Slatina şi Consiliul Judeţean Olt, pot spune că ediţia din acest an, ce a marcat „majoratul” Festivalului Naţional de Umor „Oltenii şi restu’ lumii”, a fost cu adevărat un succes faţă de anii anteriori.

De apreciat este că iniţatorii şi-au dat seama, după mai multe ediţii anterioare anoste, că ceva trebuie schimbat în programul manifestării pentru a resuscita interesul slătinenilor şi numai pentru festival. Astfel, în afară de aspectul “minor” al întocmirii pentru prima dată a unui program precis, etapizat pe ore şi zile, al acţiunilor din cadrul festivalului, ediţia din acest an a ieşit în evidenţă printr-un record naţional aparte, cum le stă bine unor “şmecheri”, aşa cum le place oltenilor să se considere. Este vorba despre prepararea celei mai mari ciorbe de praz din ţară într-o cantitate de aproape 600 de litri.

Viceprimarul Prina - „baie de mulţime” la festival

Ideea ciorbei de praz a reuşit să scoată din tipar festivalul care, anual, aşează municipiul Slatina în centrul atenţiei naţionale. Iniţiativa a primit o atenţie foarte mare din partea presei locale şi centrale, mai ales că totul s-a desfăşurat în limitele normalului şi nu au existat excese. Aproximativ 1.000 de participanţi la festival - slătineni sau nu, au gustat din ciorba oltenilor care a fost distribuită gratis în cursul zilei de vineri – 5 octombrie.

Ideea preparării celei mai mari ciorbe de praz din ţară chiar în centrul oraşului a scos festivalul din anonimat

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Viceprimarul Minel Prina a fost lăsat strategic „la înaintare” de către edilul Darius Vâlcov după ce zvonurile din ultima vreme îl dau pe acesta din urmă candidat sigur pentru un fotoliu de senator la alegerile parlamentare din decembrie, cu Prina „urmaş” la primărie. Astfel, vicele nu a lipsit de la nicio zi a manifestărilor, fiind prezent încă din momentul instaurării vămii - în prima zi a acţiunilor, s-a pozat cu trecătorii, a dat autografe pe certificatele de garanţie ale celei mai mari ciorbe de praz din ţară şi a îndeplinit rolul de „masterchef” la distribuirea supei menţionate. În schimb, primarul Vâlcov a lipsit.

Pe tot parcursul desfăşurării festivalului, autorităţile au blocat traficul rutier în centrul oraşului pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, respectiv segmentul cuprins între magazinul Winmarkt şi Fântâna Speranţei. Acest lucru a suscitat din nou un val de nemulţumiri din partea şoferilor, fie ei autohotoni sau nu, care au numărat zilele până la terminarea manifestărilor. Ultima zi a festivalului de la Slatina se va încheia cu un concert susţinut de DJ Ryno şi Silvia, de la orele 20.00.

Programul ultimei zile a Festivalului Naţional de Umor „Oltenii şi restu’ lumii” Slatina:

Duminică – 7 octombrie:
--- ora 10.10-19.19: Târgul meşterilor populari şi Târgul producătorilor agroalimentari (blvd. A.I. Cuza);
--- ora 18.18-19.19: Conferinţă de presă şi închiderea oficială a festivalului;
--- ora 15.15-17.15: Concert extraordinar al ansamblului folcloric profesionist „Doina Oltului“ (I) - blvd. A.I. Cuza;
--- ora 17.30-18.30: recital Marcela Fota;
--- ora 18.30-20.30: Concert extraordinar al ansamblului folcloric profesionist „Doina Oltului“ (II) - blvd. A.I. Cuza;
--- ora 20.30-21.30: concert DJ Ryno şi Silvia.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite