Artiştii reprezentativi ai judeţului Olt, premiaţi de Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierea artiştilor a fost o surpriză plăcută pentru cei direct vizaţi
Premierea artiştilor a fost o surpriză plăcută pentru cei direct vizaţi

Pictori, interpreţi de muzică populară, creatori populari, coregrafi, directori de cămine culturale ş.a., care au reprezentat judeţul Olt în ultimii doi la diferite manifestări culturale din ţară şi nu numai, au fost recompensanţi astăzi cu diplome şi premii în bani pentru activitatea lor.

Festivitatea de premiere a artiştilor olteni s-a desfăşurat în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, după ce diriguitorii instituţiei au decis să îi recompenseze pe reprezentanţii săi la diferitele festivaluri, concursuri, tabere de creaţie sau expoziţii din ultimii doi ani. Nu mai puţin de 30 de persoane din selecta breaslă au primit diplome şi premii în bani, recompensa financiară fiind de 300 lei/persoană.
Acţiunea de premiere s-a derulat prin intermediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCTC) Olt. Vicepreşedintele CJ Olt, Ioan Ciugulea, le-a cerut scuze celor prezenţi pentru faptul că această acţiune are loc doar o dată la doi ani, dar a invocat drept motiv resursele financiare precare ale instituţiei.
“Intenţionăm ca să facem din această acţiune una care să se repete şi să respecte măcar acest interval de doi ani. Ne bucurăm că dvs. chiar faceţi ceva pentru acest judeţ, pentru perpetuarea culturii şi tradiţiilor noastre”, a declarat Ciugulea.
Printre cei recompensanţi s-au aflat nume cunoscute, precum interpreţii de muzică populară Eduard Leancă din comuna Tia Mare şi Alina Dorobanţu din Curtişoara, pictorii George Păunescu sau tânăra Andreea Vlăduţ din Slatina, ori creatorii populari Dumitru Ciobanu din comuna Călui şi Alexandrina Filip din Cezieni ş.a.m.d.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite