Artişti români şi străini vor picta clădirile istorice ale Slatinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece tineri artişti vor imortaliza pe pânză clădirile istorice din oraşul vechi- străzile Lipscani şi Mihai Eminescu. Tabăra Internaţională de Creaţie pentru Tineret se deschide astăzi.

Primăria Slatina şi Asociaţia Culturală Center Inter Art- Centrul Internaţional de Artă România organizează începând de astăzi prima ediţie a Taberei Internaţionale de Creaţie pentru Tineret. Proiectul, cu o valoare de 20.000 de lei, este finanţat în parteneriat cu Ministerul Culturii şi are drept scop realizarea unei întâlniri între tineri artişti plastici din România, Anglia şi Spania pentru un schimb de idei şi curente artistice, dar şi pentru a realiza o expoziţie care să reprezinte centrul istoric al Slatinei.
Din Slatina vor participa patru artişti, urmând ca în fiecare zi de lucru tinerii să beneficieze de sfaturi din partea artiştilor olteni consacraţi Cătălin Podoleanu, Traian Zorzoliu, Paul Tudor Balş, Dan Dimulescu şi Marcel Duţu.

Expoziţie itinerantă
“Fiecare artist va dona din lucrările efectuate câte două primăriei şi una Asocieţiei Inter Art, ce vor face obiectul unei expoziţii-dezbatere asupra arhitecturii caselor construite pe străzile Lipscani şi Mihai Eminescu. De asemenea, vom organiza o expoziţie itinerantă care, însoţită de fotografii din timpul taberei, să ajungă în fiecare localitate de unde vin invitaţii. Artiştii vor avea şi posibilitatea de a surprinde pe pânză imagini ale oraşului văzut de pe Dealul Grădişte”, spune Valeriu Ciurea, organizator.
Artiştii nu sunt invitaţi doar să muncească în cadrul acestei tabere, ci vor avea parte şi de excursii organizate la diverse obiective culturale din oraş, vor vizita satul neolitic Gumelniţa din cadrul Muzeului Câmpiei Boianului de la Drăgăneşti-Olt, Muzeul de Artă Craiova, Muzeul Satului Bujoreni, Vâlcea. De asemenea, în cadrul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” Slatina se vor organiza seri literare, vizionări de filme, muzică folk. Tabăra se va încheia pe 10 august.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite