Arteziana din centrul Slatinei, repusă în funcţiune după o pauză de o jumătate de an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma care se ocupă de întreţinerea şi reparaţiile la fântânile arteziene de pe raza municipiului Slatina a redat locuitorilor urbei, după aproape trei luni de lucru, arteziana de la Poştă botezată pompos de autorităţi „Fântâna Speranţei”. Aceasta a fost repusă în funcţiune după ce a fost oprită în luna decembrie a anului trecut.

Oficial, firma care se ocupă de întreţinerea şi reparaţiile la fântânile arteziene de pe raza municipiului Slatina, respectiv Hiwaters SRL din Rm. Vâlcea, ar fi trebuit să termine lucrările încă dinainte de Paşte. Din păcate, modul de lucru haotic al firmei a dus la întârzierea exagerată a lucrărilor. Muncitorii, care au început lucrările de revizie la arteziană în luna martie, ar fi trebuit să o pună în funcţiune cu câteva zile înainte de Paşte. În mod surprinzător, după ce finisaseră pavajul fântânii, aceştia l-au distrus pentru a-l reface câteva săptămâni mai târziu. De ieri, arteziana a fost redată, în sfârşit, slătinenilor, care începuseră să se plictisească de când se tot lucra la acest obiectiv din centrul Slatinei.
“M-am bucurat când am văzut că i-au dat drumul la fântână. Credeam că nu mai termină. Eu trec zilnic pe aici pentru că este în drumul meu spre serviciu şi mereu vedeam arteziana de parcă era părăsită. Au tot lucrat la ea, au făcut găuri cu grămada, credeam că o schimbă, dar văd că au păstrat-o cum era. Este bine că au terminat munca la ea, este chiar în centru şi era păcat să vezi că nu merge, era doar un şantier”, a spus Ileana Petrache, din municipiu.

Arteziană refăcută cu lipsuri

Viceprimarul Ana Anghel a explicat motivul întârzierii lucrărilor. “Aşa este, ar fi trebuit ca lucrările de revizie să fie finalizate dinainte de Paşte, dar se pare că au intervenit nişte probleme şi a fost nevoie de o refacere a întregii structuri de la baza fântânii. Acum totul este din nou în regulă şi aşa va rămâne”, a afirmat Ana Anghel.
Firma care a efectuat lucrările de reparaţii la arteziana cu pricina, SC Hiwaters SRL Rm. Vâlcea, a preluat, din 25 august 2010, tot ce înseamnă lucrări de întreţinere şi reparaţii la fântânile arteziene de pe raza municipiului în urma unei licitaţii cu cântec prin care Primăria Slatina a concesionat pe 30 de ani întreg serviciul public de administrare a domeniului public şi privat din oraş unui concern alcătuit din trei firme: Hiwaters Rm. Vâlcea, Rupiah SRL Slatina şi Fraicom SRL Slatina. Suma contractului în cauză este una colosală pentru orice oraş din ţară, darămite pentru un municipiu precum Slatina cu 76.000 de locuitori – 800 milioane de lei.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

“Fântâna Speranţei” este cea mai veche şi mai cunoscută fântână arteziană din Slatina. Aceasta a fost complet reamenajată în anul 2004 cu prețul sumei de 380.000 de lei, lucrarea fiind efectuată de AC Ind Slatina. Proiectul artezienei a fost conceput de o firmă din Timişoara şi, deşi a păstrat forma iniţială a fântânii, acesta a venit cu o serie de noutăţi adaptate perioadei când investiția a fost licitată. Mai exact, a fost montat un pavaj de travertin şi granit, au fost montate 100 de becuri ale unei instalaţii de iluminat subacvatice nocturne, au fost amplasate pompe şi gheizere noi etc. De menţionat că, după revizia prelungită din acest an, nu a mai fost montat niciun fel de pavaj la baza artezienei, acesta fiind înlocuit cu un simplu strat de ciment şi o amorsă antimucegai pentru exterior.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite