Arestaţi pentru contrabandă cu ţigări la Balş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bălşeni riscă să ajungă la închisoare după ce au fost surprinşi de poliţişti că făceau contrabandă cu ţigări.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş au dispus, ieri, trimiterea în judecată a inculpaţilor Vasile Adrian Boncu şi a lui Mihai Nicolae Dincă pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi deţinere de produse accizabile supuse marcării în afara antrepozitului fiscal. Din probele strânse la dosar pe parcursul urmăririi penale s-a stabilit faptul că inculpaţii au transportat, la datele de 26 august 2010 şi 1 octombrie acelaşi an, ţigări marcate necorespunzător pe care le deţineau în afara antrepozitului fiscal cu scopul de a le comercializa.
Potrivit biroului de informare publică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la data de 26 august 2010,  în autoutilitara condusă de inculpatul Vasile Adrian Boncu au fost identificate într-un compartiment confecţionat artizanal un număr de 6.187 pachete de ţigări care aveau timbru de marcare specific Serbiei. Luat la întrebări, inculpatul nu a putut să prezinte niciun fel de documente justificative. Ţigările au fost confiscate, la fel şi autoutilitara.
De asemenea, la data de 1 octombrie, în autoturismul aparţinând inculpatului Mihai Nicolae Dincă au fost descoperite 8.381 pachete de ţigări purtând acelaşi tip de marcaje ca cele anterior menţionate. Şi în acest caz, ţigările au fost reţinute în vederea confiscării. Anchetatorii au stabilit că, prin activitatea lor, cei doi inculpaţi au produs bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de aproximativ 92.000 lei. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Balş.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite