Slatina: Aproape 2000 de slătineni au plătit o taxă anulată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce toţi slătinenii au primit prin poştă înştiinţări despre celebra taxă de siguranţă, iar unii dintre ei au şi plătit-o, birul a fost eliminate.

Slătinenii încă mai primesc prin poştă  deciziile de impunere de la Direcţia Economică a Primăriei Slatina prin care li se comunică impozitele, dar şi celebra taxă de singuranţă de 20 de lei pe an. Consilierii locali au anulat în şedinţa de ieri după-amiază această taxă pe motiv că cetăţenii au fost nemulţumiţi. Cu toate acestea sute de oameni au venit în aceste zile la ghişeele primăriei ca să o plătească. “Taxa de siguranţă a fost plătită de 1 700 de persoane şi 28 de agenţi economici. Celor care şi-au plătit în întregime impozitele o să le returnăm banii, iar pentru cei care şi-au plătit numai o parte, această sumă poate fi compensată în semestrul II”, a explicat Gheorghe Dumitrescu, directorul Direcţiei Economice.

59 de camere video funcţionale


Taxa de supraveghere a născut foarte multe controverse printre slătineni care au considerat că nu este normal ca în an de criză să plătească o altă taxă. “Eu am primit ieri decizia şi aveam de gând să mă duc să o plătesc, dar am auzit că s-a anulat. Este foarte bine pentru că acest serviciu ar trebui să fie gratuit, iar la mine în cartier nici nu au montat camere video”, a spus Iulia Sandu, de 31 de ani, asistentă.
Prefectura Olt a validat hotărârea de consiliu local prin care s-a instituit taxa. “Autorităţile locale au autonomie financiară şi pot stabili anumite taxe pentru a finanţa servicii publice. Cred că au anulat această taxă pentru că populaţia nu are bani”, a explicat Virgil Panduru, suprefectul judeţului Olt.
Din taxa de siguranţă ar fi trebuit finanţat sistemul de camere video şi viitoarea poliţie locală „În oraş, funcţionează 59 de camere video. Întreg sistemul va avea 150 de camere de supraveghere. Acesta va funcţiona în totalitate în scurt timp, odată cu înfiinţarea Poliţiei Locale. Pentru că am primit multe solicitări din partea slătinenilor care motivau lipsa banilor pentru această taxă am anulat-o“, a explicat primarul Darius Vâlcov.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite