Slatina: Apă pentru sudul judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Apă pentru sudul judeţului
Slatina: Apă pentru sudul judeţului

Fermerierii din sudul judeţelui vor avea cu ce să îşi ude culturile. Sistemul de irigaţii Craiova-Sadova a fost reabilitat cu bani de la Banca Mondială, valoarea investiţiei ridicându-se la 27 000 000 de dolari.

Sistemul a fost inaugurat, ieri, la Dăbuleni de oficialităţi de la Guvern, la acest eveniment aprticipând şi preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Ion Prioteasa.
„În sistemul de Irigaţii Sadova-Corabia au fost reabilitate cele mai importante staţii de pompare, canale de distribuţie şi stăvilarele. De reabilitarea Sistemul de Irigaţii Sadova-Corabia vor beneficia fermierii din zona de sud a judeţului, de la limita cu judeţul Dolj până la Orlea”, a spus Paul Stănescu, preşedintele CJ Olt
În urma reabilitării sistemului, consumul de energie anual pentru sezonul de irigaţii se va reduce, conform specialiştilor, cu 21% comparativ cu consumul actual. Acest lucru va conduce la reducerea tarifului de livrare a apei cu 15%, de la 185 lei la 1.000 metri cubi de apă, la 150 lei la 1.000 metri cubi apă.
Sistemul de Irigaţii Sadova-Corabia a fost pus în funcţiune în anul 1970. Lucrările au fost făcut atunci de către englezi. Pompele englezeşti folosite la construirea sistemului funcţionează şi în prezent.
Sistemul de Irigaţii Sadova-Corabia a fost devastat în primii ani după evenimentele din 1989.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite