Slatina: Apa din fântânile publice nu e bună de băut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Apa din fântânile publice nu e bună de băut
Slatina: Apa din fântânile publice nu e bună de băut

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt au constatat, în urma controalelor efectuate la fântânile publice din câteva comune ale judeţului, că apa nu este bună de băut.

În lunile iulie şi august reprezentanţii DSP Olt au efectuat controale la fântânile publice cele mai folosite de populaţie din 8 localităţi ale judeţului Olt. Rezultatele controalelor au stabilit că fântânile publice nu mai sunt surse sigure de apă. „În perioada 1 iulie-24 august 2009 am efectuat controale la fântânile publice cele mai folosite din comunele Cungrea, Teslui, Verguleasa, Bârza, Schitu, Mărunţei şi Valea Mare, unde a fost controlată şi Cişmeaua Recea. De asemenea am controlat şi 6 fântâni din oraşul Drăgăneşti-Olt. În urma testelor efectuate s-a constatat că apa din toate aceste fântâni a depăşit parametrii bacteriologici normali cu 9 până la 16 ori“, a explicat dr. Carmen Ispas. Aceasta a mai spus că primăriile şi medicii de familie din comune au fost atenţionaţi şi trebuie să ia măsuri.
Primarii spun însă că nu au fost informaţi cu privire la rezultatul analizelor. „Ştiu că au fost luate nişte probe dar nu am fost încă anunţat de rezultatele testelor. Dacă e aşa cum spuneţi o să pun o pancardă, să atenţionez oamenii că apa nu e bună de băut şi o să facem dezinfecţie. S-a mai întâmplat aşa şi acum un an şi am procedat la fel, dar acum cred că e bună apa din fântânile acelea“, a spus Spiru Răduleţ, primarul comunei Teslui, în care au fost depistate 3 fântâni cu apă nepotabilă. 
Numărul fântânilor publice din judeţ este însă o necunoscută pentru DSP Olt. „Noi am trimis adrese la toate primăriile, însă nu am primit răspuns de la toate autorităţile locale. Aşadar nu putem spune câte fântâni publice sunt în judeţ“, a explicat dr. Carmen Ispas. Controalele DSP Olt la fântânile publice vor continua.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite