Angajaţii Spitalului Judeţean Slatina, “speriaţi” de donaţia Primăriei Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina au fost “speriaţi” de donaţia de 500.000 de lei venită zilele trecute din partea Primăriei Slatina. Consiliul Judeţean urmează ca să doneze la rândul său şi în acelaşi scop o sumă similară cu cea virată deja de primărie.


Cel puţin aşa reiese din declaraţia edilului municipiului Darius Vâlcov făcută ieri, în cadrul unei conferinţe de presă. Suma menţionată, parte a protocolului semnat recent de primărie şi Consiliul Judeţean pentru administrarea comună a spitalului slătinean, a fost deja virată de municipalitate.
“Directorii Primăriei Slatina care au atribuţii în acest sens au luat, joi, legătura cu reprezentanţii Spitalului Judeţean pentru virarea de către noi a tranşei de 500.000 lei ce ne revine prin protocolul semnat cu Consiliul Judeţean. În mod surprinzător am înţeles că a existat o anumită <reţinere> din partea salariaţilor unităţii sanitare în momentul când li s-a adus la cunoştinţă că vrem să le dăm 500.000 de lei. Mai exact, aceştia (salariaţii Spitalului Judeţean Slatina, n.a.) au părut speriaţi când au auzit de donaţia pe care urma să o facem pentru că, la urma urmei, asta reprezintă banii în cauză – o donaţie. Practic, salariaţii spitalului nu ştiau ce să facă cu banii primiţi de la noi”, a declarat amuzat Vâlcov.

Intrarea în spital – doar cu card de acces

Acesta a precizat că, potrivit protocolului semnat cu instituţia Consiliului Judeţean Olt, diriguitorii spitalului ar trebui să cheltuiască suma pentru a îndeplini 20 de condiţii deficitare existente în acest moment în spital, printre care se numără instalarea de camere video în tot spitalul (holuri, saloane etc.), televizoare în fiecare salon pentru pacienţi, instalarea de duşuri şi cititoare de carduri pentru acces, înlocuirea lifturilor, a tâmplăriei şi anveloparea corpului principal. Teoretic, aspectele deficitare care se regăsesc printer cele 20 de cerinţe din protocol ar trebui rezolvate până la finele anului, dar autorităţile se aşteaptă ca acestea să nu poată fi puse la punct într-un timp atât de scurt.
Consiliul Judeţean urmează ca să doneze la rândul său şi în acelaşi scop o sumă similară cu cea virată deja de primărie.



Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite