Angajaţii Primăriei Slatina,cei mai săraci funcţionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă au salarii de mizerie şi trăiesc după o zi pe alta, funcţionarii Primăriei Slatina nu fac grevă.

Motivul este unul cât se poate de simplu, pe ei nu îi afectează măsurile de austeriate impuse de Guvern pentru că lor li s-au mişcşorat salariile încă de la începutul acestui an. Dacă sindicaliştii spun că funcţionarii au fost ameninţaţi de primar ca să nu intre în grevă, angajaţii nu se tem de reducerile salariale. Nu mai au ce să le ia din salariu. „ Noi am redus salariile cu 30 % la începutul acestui an. Au cele mai mici salarii, iar sporuri nu mai au de mai bine de un an. A trebuit să facem economii, dar oamenii au înţeles”, a explicat Minel Prina, administrtaor public din cadrul Primăriei Slatina.
„Oamenii au fost ameninţaţi să nu intre în grevă. Nu au fost lăsaţi să semneze tabelele, iar primarul le-a spus că îi va da afară”, a spus Ovidiu Chelemen, preşedintele Sindicatului Consilium Olt.


„Nu poţi să trăieşti în ziua de azi cu 600 de lei pe lună”

Primarul se apără şi spune că nu ar fi avut nimic împotrivă dacă oamenii ar fi făcut grevă. „Eu nu am impus nimănui nimic. Am aflat azi că ei nu vor intra în grevă. Dacă ar fi protestat, la fel ca toţi ceilalţi, nu aş fi avut nimic împotrivă. Au salarii mici şi este normal să fie nemulţumiţi”, a declarat primarul Darius Vâlcov.
Liviu Belu de 27 de ani lucrează de aproximatov 3 ani la Primăria Slatina, la Direcţia de Investiţii şi a ajuns să câştige 600 de lei. Banii îi termină într-o săptămână, iar până la celălalt salariu, trăieşte din banii pe care îi dau părinţii. „Dacă făceam grevă, pierdeam alţi bani că nu îmi plăteteşte nimeni ziua grevei. Nu poţi să trăieşti în ziua de azi cu 600 de lei pe lună, dar mă gândesc că or să vină vremuri mai bune”, a spus funcţionarul.
 


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite