Andreea Mocanu va reprezenta Oltul la Mamaia Copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A început să cânte în urmă cu trei ani. Andreea împreună cu o altă fată vor reprezenta judeţul Olt la Concursul Naţional „Mamaia Copiilor“, care va avea loc în luna mai.

Deşi este numai un copil, Andreea a făcut de toate până la cei 13 ani împliniţi recent. A luat lecţii de dans, canto, pian şi a făcut până şi modelling. Nici de şcoală nu a uitat, reuşind să obţină premii importante la concursurile la care a participat. „De când aveam trei ani, mama mea a văzut că am talent şi că îmi plac muzica şi dansul. La început am făcut dans, iar mai târziu m-a înscris la canto. Iau lecţii de canto de trei ani, iar de un an sunt la clasa profesorului Marius Sterie. Îmi place foarte mult ceea ce fac acum, cred că muzica e cea mai mare pasiune a mea“, spune Andreea Mocanu. Pentru tânăra artistă, reuşita calificării la Concursul Naţional „Mamaia Copiilor“ a fost o mare surpriză, fiind şi prima participare la un concurs de asemenea anvergură. „Sinceră să fiu nu mă aşteptam să câştig, pentru că eram răcită în momentul în care am dat proba. Am să merg la Mamaia Copiilor împreună cu colega mea Denisa Perpelea. Concursul va avea loc în zilele de 7 şi 8 mai. Nu ştiu dacă o să câştig, îmi doresc mult acest lucru dar dacă nu am să reuşesc, sunt convinsă că experienţa acumulată în urma participării la concurs mă va ajuta în viitor. Poate e mult spus mă va ajuta să avansez în carieră. Îi mulţumesc foarte mult domnului profesor Marius Sterie, care m-a ajutat să ajung aici. Am muncit mult împreună cu dânsul“, povesteşte Andreea.

Andra, solista preferată

Micuţa cântăreaţă o admiră pe Andra, şi speră ca peste ani să devină la fel de cunoscută ca ea. Şi pentru acest lucru, munceşte foarte mult, sunt săptămâni în care merge în fiecare zi la cursurile de canto. „Încerc să-mi organizez cât pot de bine timpul. Trebuie să merg şi la canto, dar şi să mă ocup de şcoală. Şi domnul profesor m-a înţeles şi mă înţelege ori de câte ori am nevoie. Împreună cu dânsul cădem de acord şi ne întâlnim atunci când putem amândoi. De obicei se întâmplă de două-trei ori pe săptămână, dar dacă ne pregătim pentru ceva anume, ne întâlnim chiar şi în fiecare zi“, explică Andreea. Deşi îi răpeşte destul de mult timp, muzica nu a făcut-o pe Andreea să uite de şcoală. Este unul dintre copiii buni de la Şcoala Eugen Ionescu din Slatina. Obţine note bune şi merge la concursuri, la materiile sale preferate, limba română, matematica şi limbile străine. „Îmi plac româna şi matematica datorită profesoarelor mele Mariana Năsui şi Ionela Ciobanu, care m-au făcut să prind drag de aceste două materii. Tot datorită lor învăţ din plăcere şi merg la concursuri“, spune Andreea Mocanu.




Profil
NĂSCUTĂ. 8 martie 1998, Slatina
STUDII. Elevă în clasa a VI-a la Şcoala Eugen Ionescu din Slatina
FAMILIE. Are un frate mai mare

Ce-i place
•• „Ador să cânt, fie la pian, fie cu vocea şi îmi place să dansez. Îmi place să-mi dedic timpul studiului, materiile mele preferate sunt limba română, matematica şi limbile străine. Îmi place să stau în preajma oamenilor care zâmbesc şi apreciez persoanele deschise la diferite idei“.

Ce nu-i place
•• „Urăsc minciuna şi bârfa. Recunosc că nu prea îmi place sportul, deşi este o activitate sănătoasă. Nu îmi place să îmi fac curăţenie în cameră, dar încerc să fac asta, de nevoie dacă nu din plăcere“.

Întrebări şi răspunsuri
•• Ce vrei să te faci când vei creşte mare?
A.M.: Îmi place foarte mult muzica, dar dacă nu am să devin o mare cântăreaţă, mă gândesc să fac jurnalism. Mi-aş dori să devin ziarist în primul rând pentru că, din cea am văzut eu, este o meserie frumoasă, care îţi permite să cunoşti foarte mulţi oameni şi să treci prin foarte multe situaţii, ceea ce înseamnă că nu e o meserie plictisitoare. Cred că m-aş descurca făcând asta pentru că am un atuu, vorbesc mult şi îmi place să comunic.

•• Ce contează mai mult în muzică: pasiunea, munca sau talentul?
A.M.: Eu cred că pasiunea este cea mai importantă, pentru că nu poţi munci dacă nu îţi place ceea ce faci. Evident că şi talentul contează. Fără pasiune, talent şi muncă muzica nu poate aduce satisfacţii. Cred că cel mai important lucru este că atunci când mergem la repetiţii să fim încrezători şi să nu ne fie frică, trebuie să facem din asta o distracţie, dar să o tratăm cu seriozitate.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite