Anchetă la Spitalul Judeţean Slatina în cazul morţii unui pacient. Medicul Cornel Fulga va fi suspendat din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Cornel Fulga este implicat din nou într-un scandal
Medicul Cornel Fulga este implicat din nou într-un scandal

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina a demarat o anchetă în cazul morţii unui pacient. Se pare că bărbatul a decedat în condiţii suspecte, nefiind investigat medical de unul dintre medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Anchetă în cazul morţii unui bărbat în vârstă de 65 de ani, din comuna olteană Găneasa. Se pare că acesta s-a stins după ce a fost văzut de medicul Cornel Fulga, de la UPU Slatina. „Pacientul a venit duminică după-amiaza cu ambulanţa la UPU. Fiind recalcitrant, doctorul Fulga nu i-a făcut niciun fel de investigaţie medicală, aşa cum reiese din foaia de observaţie, a trecut în fişă doar că era băut şi l-a trimis la Secţia Psihiatrie, unde a murit peste opt ore. La autopsie a reieşit că pacientul avea alcoolemie zero, iar cauza decesului a fost una cardiacă sau pulmonară“, a spus Andrei Iordache, managerul SJU Slatina. Cu toate că familia bărbatului nu a depus nicio reclamaţie la SJU Slatina, conducerea unităţii sanitare s-a autosesizat şi va lua în cursul zilei de azi primele măsuri în acest caz. „Nu tolerez astfel de cazuri. Astăzi voi lua decizia de a-l suspenda din funcţie pe doctorul Fulga până la finalizarea anchetei demarate“, a precizat managerul SJU Slatina.
Nu este pentru prima oară când medicul Cornel Fulga este acuzat de malpraxis. Doctorul a fost dat afară din spital în 2009, după ce un pacient a murit în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe. Cornel Fulga a fost reîncadrat însă la UPU Slatina în 2011, printr-o hotărâre judecătorească, medicul câştigând în instanţă procesul cu Colegiul Medicilor.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite