Slatina: Anamaria Vlădescu: serveşte ca Serena, loveşte ca Jelena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A jucat prima partidă de tenis de câmp cu tatăl său. Acum a devenit una din marile speranţe ale sportului alb din judeţul Olt. Vrea să devină o jucătoare de talie mondială, iar pentru a-şi îndeplini visul este prezentă în fiecare zi pe teren.

A început să joace tenis de câmp la vârsta de cinci ani şi s-a îndrăgostit pe loc de acest sport. Pasiunea pentru sportul alb i-a fost insuflată de tatăl său care a învăţat-o primele lovituri la tenis.  Încă de la primele antrenamente  a dovedit că este o jucătoare foarte talentată cu un mare potenţial. De-a lungul anilor a participat la zeci de concursuri şi turnee în toată ţara unde a obţinut  numai locuri fruntaşe. „Am început prima dată să joc alături de tatăl meu care mergea cu mine la teren. La început mă bătea numai cu 6-0, dar odată cu timpul situaţia s-a schimbat, am început să îl bat eu cu 5-0 la seturi. De la primul meu antrenament am simţit că sunt făcută pentru acest sport şi îmi doresc foarte mult o carieră în tenisul de câmp. Vreau să devin o jucătoare foarte cunoscută ”, a spus Anamaria.

Practicantă de arte marţiale
 
Pe lângă talentul şi pasiunea pentru tenisul de câmp, Anamaria este practicantă a artelor marţiale de foarte mult timp. Deşi nu a participat la nicio competiţie, tânăra tenismenă ştie şi acum toate procedeele de Taekeondo . “Am început să îndrăgesc această diciplină de arte marţiale de pe urma tatălui meu care este jandarm şi a practicat arte marţiale. Mi-a plăcut Taekwondo-ul şi l-am practicat timp de cinci ani. Nu am participat la nicio competiţie de arte marţiale pentru a evita accidentările. Acestea m-ar fi ţinut departe de terenul de tenis”, mărturiseşte Anamaria. Iubeşte foarte mult animalele, iar atunci când are timp liber pleacă la ţară să se joace cu căţelul ei. Are acasă un papagal şi o broască ţestoasă  de care are grijă în fiecare zi, iar atunci când este plecată în turnee lasă această responsabilitate părinţilor .
 
Profil:
Născută: 29,09,1998. Slatina
Studii: Elevă în clasa a VI-a la Colegiul Naţional Nicolae Titulescu
Idealuri: Vrea să fie cea mai bună jucătoare de tenis din ţară.

Întrebări.

Care este jucătoarea preferată de tenis?
V.A. Printre cele mai bune jucătoare în topul meu este Jelena Jankovic. Are acelaşi stil ca mine, cu lovituri puternice şi bine plasate şi este una dintre cele mai bune jucătoare din lume. Îmi mai plac  Maria Sanchez şi Serena Williams care sunt două sportive foarte talentate. Îmi doresc ca într-o bună zi să ajung la fel de bună ca ele
Este un sport costisitor tenisul de câmp?
V.A. Ca să faci performanţă în orice sport, nai întâi trebuie să investeşti. Părinţii mei mă susţin foarte mult, dar pe viitor o să am nevoie de un sponsor pentru că va fi foarte greu să mă descurc doar cu banii de acasă. Numai un echipament complet costă în jur de 1500 de lei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite