Anamaria Dogaru împarte pliante şi scrie poezii de dragoste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta preşedintă a Consiliului Elevilor cochetează cu voluntariatul şi compune versuri.

Anamaria a absolvit anul acesta Colegiul Naţional Vocaţional Nicolae Titulescu din Slatina. La final de liceu, tânăra rememorează toate momentele frumoase şi încearcă să-şi amintească toate proiectele în care a fost implicată. E greu pentru că sunt multe. Îşi începe povestea vorbind despre funcţiile pe care le-a ocupat în anii de liceu. „Am fost trei ani preşedinta Consiliului Elevilor pe liceu, iar în ultimul an de şcoală am fost vicepreşedinte pe judeţ. De când am intrat în liceu mi-a plăcut să mă implic în tot soiul de proiecte. Am contribuit la organizarea Balului Bobocilor, Balului Majoratului dar şi a multor altor activităţi şcolare“, povesteşte Anamaria Dogaru. Îi pare rău că pleacă şi lasă în urmă liceul la care a învăţat, colegii din şcoală şi oraşul natal, dar se pregăteşte pentru anii de studenţie. Limba română este marea sa dragoste. Îi place literatura, adoră să citească şi să scrie poezii. S-a clasat trei ani la rând pe primele locuri la proba de limba română din cadrul Olimpiadei Liceelor.

Prima sa carte, „Melancolie adolescentină“

Anamaria scrie poezii din copilărie, dar simte că o face dintotdeauna. „Mie îmi place foarte mult literatura şi citind foarte mult am descoperit foarte multe curente artistice şi am încercat să scriu pe baza caracteristicilor fiecăruia pentru a vedea care mi se potriveşte. Am scris peste o sută de poezii pe care mă gândesc să le public într-o carte pe care aş vrea să o numesc «Melancolie adolescentin㻓, explică Anamaria. Abordează în poemele sale teme precum trecerea timpului, iubirea, dezamăgirea, diferenţa dintre esenţă şi aparenţă, însă a scris şi foarte multe poezii dadaiste. Până acum numai profesorii şi colegii de liceu i-au citit poeziile, publicate ani la rând în revista şcolii.
Anamaria nu uită să ne vorbească despre cea mai mare realizare a ei, cu care se mândreşte cel mai mult: lucrează ca promoter de la 16 ani şi este independentă din punct de vedere financiar.
„Am decis să fac lucrul acesta deoarece m-am gândit la ai mei. Eu mai am o soră de care ei trebuiau să se ocupe fiind mai mică, şi cum situaţia din România nu este strălucită, era din ce în ce mai greu. Aveam o vârstă şi mă ştiam în stare să fac proprii bani. Am lucrat o vară întreagă pentru a-mi îndeplini un vis: mi-am plătit şcoala de şofer. Am făcut sacrificii, de exemplu anul acesta au fost săptămâni în care dimineaţa eram la şcoala, iar seara şi în weekenduri munceam, iar prietenii mei mă sunau să mă invite la plimbare“, povesteşte Anamaria. Fire sensibilă, tânăra este o admiratoare a voluntariatului, despre care spune că este un stil de viaţă.

Profil
NĂSCUTĂ. 14 ianuarie 1993, Slatina
STUDII. Absolventă a Colegiului Naţional Vocaţional Nicolae Titulescu din Slatina
FAMILIE. Are o soră mai mică

Ce-i place
•• „Să compun poezii. Ador să-mi petrec timpul cu prietenii. Îmi place să dansez, am făcut cinci ani de balet şi dans contemporan, dar am renunţat din cauza şcolii. Apreciez oamenii cu un caracter curat. Îmi place ca cei de lângă mine să fie persoane de încredere, şi fiind o persoană sensibilă, apreciez dacă îmi oferă o doză în plus de afecţiune“.

Ce nu-i place
•• „Ce nu-mi place să fac, nu fac. Principiul meu în viaţă este să fac lucurile care îmi plac. Atâta timp cât fac ceva nevoită nu poate să iasă bine. Însă au mai fost şi astfel de situaţii, de exemplu la şcoală am fost nevoită să învăţ la materii care nu-mi plăceau“.

Întrebări şi răspunsuri
•• Ce crezi despre tinerii de vârsta ta?
A.D.: Sunt categorii şi categorii. Sunt elevi care se impplică să facă ceva pentru societate pentru că ei ştiu că sunt viitorul, alţii fac asta doar pentru o adeverinţă sau a da bine în CV. Există şi categoria celor care aşteaptă să facă cei din jurul lor. Eu am avut norocul de a cunoaşte foarte mulţi elevi care m-au ajutat în tot ceea ce am realizat, singură nu aş fi făcut faţă.

•• Ce planuri de viitor ai?
A.D.: În primul rând mă gândesc la facultatea pe care am decis s-o urmez, respectiv Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din cadrul Universităţii Bucureşti. Îmi place foarte mult teatrul şi am vrut să urmez o facultate însă am considerat că e mult mai bine să am o altă bază. Dacă am talent şi merg la castinguri pot fi aleasă. De asemenea, aş vrea să cunosc lumea modelingului. Vreau să le încerc pe toate!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite