Slatina: Ambulatoriul din Balş intră în reabilitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulatoriul a fost înfiinţat în 1960
Ambulatoriul a fost înfiinţat în 1960

Funcţionând cu aparatură veche de peste 50 de ani, Ambulatoriul Spitalului Balş va fi modernizat şi dotat cu aparatură de ultimă generaţie. Investiţia aparţine administraţiei locale, prin fonduri europene.

Înfiinţat în anul 1960, timp în care a funcţionat cu  echipamente vechi de peste 50 de ani,  ambulatoriul oraşului Balş va fi modernizat şi dotat, începând de la sfârşitul anului viitor, cu echipamente medicale de ultimă generaţie.  Investiţia, în valoare de 1.200.000 de euro, este realizată din fonduri europene şi va cuprinde modernizarea şi dotarea a 14 cabinete medicale, amenajarea unei săli de aşteptare moderne şi a unei parcări. „Faţă de cabinetele existente, se vor înfiinţa cabinetul de oncologie şi diabet. Există două proiecte, unul de reabilitare şi modernizare, iar celălalt de dotare cu echipamente. Era absolut necesară această investiţie pentru că majoritatea echipamentelor din dotare sunt de când a fost înfiinţat ambulatoriul. În urma acestei investiţii se vor crea 12 locuri de muncă”, ne-a declarat Mădălin Teodosescu, primarul oraşului Balş.

„Este cea mai bună investiţie făcută la noi în oraş în ultima perioadă”


Atât personalul ambulatoriului cât şi pacienţii sunt foarte încântanţi de aflarea veştilor bune. Aceştia consideră că investiţia va avea un efect benefic asupra întregului oraş. „Este un lucru extraordinar pentru tot oraşul Balş. Această investiţie va schimba faţa Ambulatoriului pentru că aparatura şi mobilierul din dotare sunt aceleaşi de când a fost înfiinţat. Va fi o adevărată plăcere atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi”, a spus Ştefan Stănculescu, managerul Spitalului din Balş. Pacienţii sunt încântaţi de acest proiect şi spun că este cea mai bună investiţie făcută în oraş. „Este cea mai bună investiţie făcută la noi în oraş în ultima perioadă”, a spus Gheorghe Hălmăgeanu, de 53 de ani, pensionar.
Licitaţia va avea loc în zilele următoare, urmând ca  reprezentanţii primăriei să se întâlnească cu constructorii pentru a stabilii executantul. Termenul de executare a lucrării va fi de 12 luni de zile.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite