Slatina: Alertă în şcoli pentru prevenirea gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Alertă în şcoli pentru prevenirea gripei porcine
Slatina: Alertă în şcoli pentru prevenirea gripei porcine

Medicii, asistenţii medicali, profesorii şi psihologii din şcolile oltene s-au mobilizat şi începând cu 14 septembrie au început lupta pentru prevenirea gripei porcine. 

Virusul AHIN1 dă bătăi de cap şefilor unităţilor de învăţământ din judeţ. Printre primii paşi pe care aceştia i-au urmat s-a numărat constituirea comitetului de gripă, format din medicii şcolari, asistenţii medicali dar şi profesorii. „Pentru început am constituit comitetul de gripă porcină care este format din medic, asistent medical, profesor şi psiholog, care trebuie să creeze o bază de date cu ajutorul profesorului de serviciu. La începutul orelor de curs se controlează starea de sănătate a elevilor. Dacă vreunul dintre elevi tuşeşte sau dă semne de boală se anunţă mai departe“, a explicat Carolina Guraliuc, directoarea Colegiului Naţional Vocaţional Nicolae Titulescu din Slatina.

3 cazuri de gripă închid şcoala pentru 7 zile

De asemenea în sălile de clasă sunt lipite afişe cu simptomele gripei porcine dar şi cu metodele de evitare a infecţiei cu noul virus gripal. „Am lipit în clase afişe, iar în perioada 15-30 septembrie organizăm şedinţe cu părinţii la nivelul tuturor claselor şi le-am recomandat deja acestora ca în cazul în care copiii lor dau semne că ar fi răciţi să nu-i oblige să vină la şcoală. Medicul şcolii a venit la fiecare şedinţelor şi le explicat părinţilor tot ce trebuie să ştie“, a precizat Ştefan Urâtu, directorul Şcolii cu clasele I-VIII Nr.8 Eugen Ionescu din Slatina.
Părinţii şi elevii apreciază iniţiativa şi speră să nu apară vreun caz de gripă porcină în şcoli. „E foarte bine să fie atent monitorizată treaba aceasta cu gripa porcină. Cu toţii credeam că am scăpat de ea dar apar în continuare cazuri de îmbolnăvire. Dacă se îmbolnăveşte vreun copil într-o şcoală e grav pentru că se răspândeşte rapid virusul. Trebuie să fim cu toţii atenţi, şi noi părinţii dar şi profesorii“, a spus Magda Pânzaru, de 39 ani.
La apariţia a trei cazuri de gripă porcină într-o unitate de învăţământ aceasta se închide timp de 7 zile.

Aflaţi din Adevărul de Seară de astăzi ce spun elevii despre gripa porcină!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite