FOTO Albanezii din Slatina au arborat drapelul tricolor, de Ziua Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hashim Memish (foto stânga) alături de nepotul său, Djemal Memish
Hashim Memish (foto stânga) alături de nepotul său, Djemal Memish

În familia de albanezi Memish, din Slatina este prilej de sărbătoare şi în acest an, de 1 Decembrie. În ajunul Zilei Naţionale a României, albanezii au arborat drapelul tricolor dar şi steagul Uniunii Europene. Pentru ei a devenit deja o tradiţie să ridice steagul României, în fiecare an de ziua ţării.

Hashim Memish (72 ani), capul familiei ne povesteşte că face asta de când se ştie. „De când suntem noi în România, am arborat în fiecare an steagul de Ziua Naţională. Eu sunt etnic albanez şi cetăţean fidel al României şi mă bucur de această sărbătoare.  Cea mai mare onoare a noastră este că statul român ne-a acordat cetăţenia română. Noi respectăm şi iubim România!“, a spus el. Pentru Hashim Memish, arborarea drapelului tricolor nu este un gest deosebit. „Eu consider o normalitate arborarea steagului. Ar fi o bucurie pentru mine să văd pe viitor steagul arborat cel puţin la toate spaţiile comerciale din Slatina“, a precizat el. Şi oltenii care trec prin faţa „Atletului albanez“ sunt impresionaţi la vederea celor două steaguri. „Este ceva extraordinar, o dovadă de bun simţ şi solidaritate. Nu fac românii noştri ce fac dânşii“, a spus Ioana Nicolae, de 62 ani, cadru didactic.

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO cu albanezii!

Albanezul Hashim Memish iubeşte România

Gânduri bune pentru români

Hashim Memish ne dezvăluie că îmbină armonios faptul că e român dar şi că e albanez, şi e mândru că e oltean, spunând despre Oltenia că este „inima acestei ţări“. Are o părere foarte bună despre români, pe care îi caracterizează ca fiind oameni cu suflet mare, un popor greu încercat, cu o inteligenţă nativă. Astăzi, de 1 Decembrie albanezii din Slatina nu se vor prinde în horă şi nici nu vor găti fasole cu ciolan. Pe Hashim Memish, Ziua Naţională îl va găsi în laborator, unde va pregăti delicatese pentru a-i întâmpina pe cei care vor să treacă pragul prăvăliei sale în această zi. În încheiere, albanezii din Slatina le transmit gândurile lor bune românilor de pretutindeni. „La mulţi ani întregii naţiuni, fericire şi să petrecem cu bucurie“, a transmis Hashim Memish.

„Atletul albanez“, afacere de 300 de ani

„Atletul albanez“ nu este o simplă cofetărie din Slatina unde se servesc bunătăţi precum braga, îngheţata, halviţa sau rahatul, ci este cunoscută ca fiind singura firmă privată din România, care a funcţionat neîntrerupt pe perioada regimului comunist, o afacere care dăinuie de 300 de ani. Prăvălia albanezilor din Slatina a primit vizita multor personalităţi: artişti, politicieni şi ambasadori. Braga, îngheţata şi halviţa preparate după reţete secrete de Hashim Memish au făcut din cofetăria denumită simbolic „Atletul albanez“ o afacere de succes.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite