Afară ninge, slătinenii insistă cu protestele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea câinoasă de afară nu pare a-i împiedica pe slătineni să protesteze. Acțiunea începută pe 15 ianuarie și-a consumat, ieri după-amiază, un nou episod. Timp de aproximativ o oră, circa 70 de locuitori ai urbei au protestat din nou împotriva regimului Băsescu.

Cei 70 de protestari s-au încăpățânat să se adune și joi după-amiază în fața Prefecturii Olt pentru a manifesta în favoarea demiterii președintelui Traian Băsescu și a premierului Emil Boc.
Spre deosebire de protestele anterioare, manifestanții au întocmit o „Notă de protest” în care au menționat motivele pentru care ei consideră că tripleta Băsescu-Boc-PDL conduc țara în interesul propriu. Printre acestea se numără reducerea salariilor bugetarilor cu 25% și a şomajului cu 15%, reducerea indemnizaţiilor persoanelor cu handicap, reducerea ajutorului de creștere a copilului, scăderea ajutoarelor sociale sau îngheţarea pensiilor.
„Toate măsurile luate de guvernul condus de Emil Boc și președintele Băsescu au dus la scăderea dramatică a nivelului de trai sub limită de subzistență în România și, pentru asta, cei doi merită să plece și să lase locul la alții”, a spus Costinel Alexandrescu, liderul neîncoronat al protestatarilor.
Manifestanții vor înmâna nota de protest în această dimineață către prefectul Leonid Moisiu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite