Slatina: Adrian Popa, graficianul pasionat de blogging şi editare video

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A participat la mai multe concursuri de animaţie desfăşurate în afara ţării unde a obţinut de fiecare dată premii.

Este pasionat de tehnologie şi de calculatoare încă din vremea copilăriei. Odată cu achiziţionarea unui calculator Adrian s-a pus pe treabă şi s-a apucat să înveţe grafică. La început, s-a documentat şi a testat diferite programe, după care a început să realizeze filmuleţe de scurt metraj pe care le-a modificat apoi pe calculator. Din dorinţa de a fi remarcat şi de a-şi face prieteni, tânărul slătinean a început să participe la concursurile de film de scurt metrajşi animaţie pentru amatori. În 2006, a participat cu primul său film realizat, la un concurs de animaţie care s-a desfăşurat în Bulgaria. „Am avut foarte multe emoţii atunci, dar a meritat până la urmă deplasarea pentru că am ieşit pe locul doi. Am muncit mult ca să termin animaţia la timp. Am realizat un film animat în care era vorba despre o siglă care se compunea din mai multe elemente. Am fost foarte fericit. Nu mă aşteptam să iau locul doi”, a spus tânărul.

A făcut un blog muzical

Pe lângă crearea de animaţii, Adrian mai are o pasiune, este blogger. Pentru a cunoaşte cât mai mulţi tineri, tânărul slătinean şi-a creat un blog în care vizitatorii săi pot discuta despre muzică şi chiar pot asculta piesele lor preferate. Pe lângă acestea, blogger-ul slătinean a creat şi o secţiune pentru filme şi animaţii în cazul în care sunt şi alţi pasionaţi de animaţie. „Blogul a fost creat cu mai mult timp în urmă, dar am început să mă ocup de el serios în urmă cu doi ani. Este un blog mai deosebit în cadrul căruia vizitatorii pot discuta şi asculta muzica anilor 80 şi 90”, ne-a mărturisit Adrian. Îşi doreşte foarte mult ca să câştige proprii bani din pasiunea lui şi vrea ca în viitorul apropiat să îşi facă o pagină de prezentare pentru filmele realizate de el.
Profil:
Născut: 05-01-1993, Slatina
Studii: Liceul Tehnic Metalurgic, Slatina
Idealuri: Vrea să devină unul dintre cei mai buni graficieni

Cum ai început să desenezi?
A.P. Când nu aveam ce face stăteam cu o foaie în faţa televizorului şi desenam. După ce m-am perfecţionat, am început să desenez pe calculator, iar după aceea m-am apucat de editare video. Aşa a început totul.
Care a fost cel mai greu concurs la care ai participat?
A.P. În anul 2008 am participat la un concurs de animaţie care s-a desfăşurat în Ungaria la Szeged. A fost o experienţă foarte frumoasă. Au participat foarte mulţi concurenţi din toată lumea şi am reuşit să îmi fac foarte mulţi prieteni. Am reuşit să obţin opremiul special pentru cel mai prezentabil clip.
Ce-i place
Admir foarte mult oameni sinceri şi oneşti. Îmi plac persoanele realiste şi cele care îţi spun ce au zis de zis în faţă. În timpul liber îmi place să ascult foarte multă muzică rock şi pop. Îmi place să mă plimb prin parcurile din Slatin şi să fac filmuleţe cu oraşul Slatina.
Ce nu-i place
Oamenii mincinoşi, falşi, îngâmfaţi şi răutăcioşi. Nu îmi place atitudinea unora dintre noi, felul în care ne comportăm în societate. Încă mai unt tineri care aruncă gunoaiele pe stradă. Nu îmi place să mânânc mâncăruri exotice.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite