Adolescentul care a ucis un copil, arestat după doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ Viorel Popa avea 14 ani în februarie 2009 când l-a omorât pe tovarăşul său de joacă, Adrian Nicolae Fota, 7 ani, din Piteşti, aflat în vizită la bunicii săi, în comuna olteană Tătuleşti. Anchetatorii au stabilit că adolescentul l-a împuşcat pe cel mic cu o armă de vânătoare marca IJ Bok. Pentru fapta sa, Tribunalul Olt l-a condamnat pe Ionuţ Viorel Popa, la începutul anului trecut, la patru ani de închisoare.

Nemulţumit de decizie, procurorul care a anchetat cazul, Eugen Iacobescu, s-a adresat Curţii de Apel Craiova, cerând o pedeapsă mai mare. „A fost admis apelul procurorului, iar pedeapsa a fost majorată de la patru ani la şase ani de închisoare, inculpatul având de plătit familiei părţii vătămate daune de 50.000 de lei", a declarat judecătorul Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova.

Întrucât pedeapsa i s-a părut prea mare, familia lui Ionuţ a făcut recurs, dosarul fiind înaintat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru rejudecare. La 14 decembrie 2010, magistraţii Înaltei Curţi au respins însă recursul şi au decis punerea în aplicare a mandatului de arestare. „Recursul a fost respins întrucât a fost considerat nefondat. Hotărârea este definitivă", a spus grefierul de serviciu din cadrul Curţii. Adolescentul a fost ridicat marţi de la locuinţa sa din comuna Tătuleşti şi dus în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt. Băiatul urmează să fie încarcerat într-un penitenciar pentru minori.

Vecinii îi iau apărarea lui Ionuţ

Tatăl lui Ionuţ, Marian Popa, proprietarul armei, a fost şi el anchetat în acest caz, dar a scăpat cu o amendă de 10.000 de lei pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Localnicii din Tătuleşti îi iau apărarea lui Ionuţ, spunând că a fost un accident şi consideră că părinţii lui nu au de unde să plătească daune, întrucât tatăl lui Ionuţ şi-a pierdut serviciul în vară, iar mama sa nu lucrează.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite