Slatina: Adina Ioţu ajută mămicile să aibă încredere în ele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Adina Ioţu ajută mămicile să aibă încredere în ele
Slatina: Adina Ioţu ajută mămicile să aibă încredere în ele

Îi place să ajute oamenii fără să ceară nimic în shimb. În fiecare zi le ajută pe mămici să uite de supărări şi să aibă încredere în forţele proprii.

Timp de şapte ani a avut grijă de copiii orfani, pe care i-a educat şi i-a iubit enorm. „Dragostea pentru copii şi dorinţa de a ajuta oamenii m-au determinat să aleg cariera de asistent social şi să mă angajez la spital. Am lucrat la casa de copii, i-am crescut şi i-am educat cu mult drag pe cei mici. Am terminat studiile de asistenţă socială şi m-am angajat la maternitatea spitalului“, povesteşte Adina.
Chiar dacă prima zi de serviciu nu a fost deloc uşoară, Adina nu s-a descurajat şi plecat la drum cu gândul că poate face multe lucururi pentru a ajuta tinerele mămici să treacă peste probleme. „La început a fost dificil, pentru că aveam zilnic multe cazuri noi, trebuia să mă gândesc cum să acţionez pentru a găsi cea mai bună soluţie. Meseria de asistent social mi s-a potrivit foarte bine, de aceea am îndrăgit-o imediat. Îmi place foarte mult ceea ce fac şi dacă ar fi să aleg din nou în carieră, tot această meserie aş alege-o, fără să stau pe gânduri“, mărturiseşte asistenta socială a maternităţii.

Este confidenta mămicilor

Fire comunictivă, Adina îşi petrece fiecare zi în preajma tinerelor mămici, pe care le ajută să treacă peste problemele care apar după naşterea bebeluşilor. „Îmi place foarte mult să stau de vorbă cu oamenii. Îmi place să stau de vorbă cu mămicile, discut cu ele ca şi când ar fi surorile sau copiii mei. Le întreb ce probleme întâmpină şi le ajut să treacă mai uşor peste ele. Prin consiliere, le fac să devină mai liniştite, să aibă încredere în forţele proprii şi să ia de fiecare dată cele mai bune decizii“, explică femeia.
Îşi face meseia cu mult drag, fără să aştepte ceva în schimb. „Pentru mine cel mai important este să văd oamenii fericiţi. Sunt foarte bucuroasă când îi văd că li se luminează faţa după ce îi ajut cu ceva şi tot ceea ce îmi doresc este un «mulţumesc» sincer“, spune Adina Ioţu.

Copiii abandonaţi o impresionează

O zi de serviciu înseamnă pentru asistena socială multe responsabilităţi, telefoane, drumuri la judecătorie, discuţii răbdătoare cu mămicile şi familiile lor. „Munca unui asistent social înseamnă aproximativ 90% muncă de teren. Nu poţi ajuta oamenii stând la birou. Această meserie se aseamănă unoeri şi cu munca unui poliţişt, pentru că sunt nevoită să merg în judeţ şi să găsesc mamele care îşi abandonează copiii în spital“, spune asistenta socială.
Pentru Adina, cele mai grele cauzi sunt cele de abandon al copiilor. Poveştile triste ale celor mici sau ale mamelor care nu îşi pot lua acasă copiii o impresionează de cele mai multe ori până la lacrimi.

Întrebări şi răspunsuri

•• Ce caz care te-a impresionat cel mai mult?
A.I. O fată de 17 ani care a născut fără ca părinţii să ştie părinţii că are copil. Când şi-a văzut părinţii la spital, a îngenunchiat şi le-a pupat picioarele, să o ierte. Atunci am izbucnit în lacrimi şi am ieşit din cabinet.

•• Ce ai învăţat din activitatea de la serviciu?
A.I. Am învăţat în primul rând să apreciez mai mult ceea ce am, să fiu mulţumită de familia mea, pentru că a întâlnit aici oameni foarte săraci şi necăjiţi. Am devenit mult mai calmă, mai răbdătoare, mai tolerantă.

Ce-i place

•• „Să studiez psihologia omului, să despic firul în patru, să mă întreb de fiecare dată de ce e «aşa» şi nu «altfel». Îmi place să am grijă de familia mea.“

Ce nu-i place

•• „Urăsc lucrurile începute şi neterminate, nu îmi plac neseriozitatea şi oamenii care nu au cuvânt, cei care nu ţin cot de promisiunile pe care le-au făcut“

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite