Slatina: Acţiune de prevenire a violenţei şi traficului de fiinţe umane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Acţiune de prevenire a violenţei şi traficului de fiinţe umane
Slatina: Acţiune de prevenire a violenţei şi traficului de fiinţe umane

Beneficiarii de ajutor social din comuna Rusăneşti au fost învăţaţi astăzi de specialişti să prevină violenţa în familie şi traficul de fiinţe umane.

Reprezentanţi ai Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială, Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi(ANES) şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean.
Iniţiatorii acestei acţiuni el-au explicat oamenilor din Rusăneşti că principalele cauze ale violenţei sunt sărăcia, gândirea patriarhală, împărţirea rolurilor pe sexe, conform modelului tradiţional, lipsa locuinţei sau împărţirea inegală a veniturilor sau gelozia.
Alina Tănasă, reprezentanta ANES în Olt, le-a oferit participanţilor sfaturi pentru a preveni traficul de fiinţe umane. Luarea unor măsuri de siguranţă înainte de plecarea în străinătate este cea mai importantă dintre acestea.

Este bine să verificăm dacă firma care oferă de lucru este înregistrată la ITM şi dacă are ca obiect de activitate intermedierile în muncă. De asemenea, paşaportul nu trebuie oferit decât orghanelor abilitate să le verifice şi refuzul ofertelor de genul «plătesc eu cheltuieleile pentru tine şi te răscumperi tu când ajungem » sau refuzul de a pleca în străinătate cu acte false sunt numai câteva dintre lucurile de luat înseamă pentru prevenirea traficului de fiinţe umane“, a spus reprezentanta ANES.

Poliţiştii le-au prezentat localnicilor din Rusăneşti cazuri concrete de persoane devenite victime ale traficanţilor de fiinţe umane.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite