Slatina: Acreditări noi pentru serviciile sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Acreditări noi pentru serviciile sociale
Slatina: Acreditări noi pentru serviciile sociale

Cei 46 de furnizori acreditaţi să desfăşoare servicii sociale în Olt trebie să îşi reînnoiască anul acesta acreditările.

În primele şase luni ale anului, 18 dintre aceştia şi-au depus noile dosare la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială şi au solicitat o nouă acreditare. Primele care s-au grăbit să îşi înnoiască documentaţia sunt centre de plasament sau căsuţe de tip familial aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Reprezentanţii Direcţiei Muncii au vizitat deja 15 din aceste centre, pentru a vedea dacă sunt condiţii bune pentru persoanele asistate. Ei au constatat că în mare parte standarele impuse pentru buna funcţionare a acestor furnizori sunt respectate, însă au propus şi unele măsuri de îmbunătăţire a activităţii. Printre acestea s-au numărat încadrarea de personal calificat pentru Centrul de Plasament „Sfânta Elena“, din Corabia şi monitorizarea activităţii în mod regulat la centrele verificate.
Centrele de plasament, căsuţele familiale sau centrele pentru persoanele cu handicap din judeţ au fost acreditate în 2007 să desfăşoare servicii sociale la standarde europene. Toţi cei 46 de furnizori au obligaţia să îşi înnoiască activitatea până la sfârşitul anului. Aceste reevaluări sunt realizate din trei în trei ani de Direcţia Muncii, în baza unor reguli stricte.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite