Slatina: Accidentele uşoare nu se rezolvă între şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Accidentele uşoare nu se rezolvă între şoferi
Slatina: Accidentele uşoare nu se rezolvă între şoferi

Majoritatea şoferilor nu ştiu ce să facă în cazul accidentelor uşoare. Ei se prezintă tot la poliţie, deşi constatatarea amiabilă le oferă o alternativă avantajoasă.

De la 1 iulie procedura de constatare amiabilă de accident oferă o alternativă şoferilor implicaţi în accidente uşoare. Aceasta se aplică în cazul în care accidentul s-a petrecut numai pe teritoriul României şi sunt implicaţi cel mult doi şoferi, iar în accidentul produs sunt numai pagube materiale.

Dacă în accident sunt implicate mai mult de două maşini, procedura de constatare amiabilă nu se mai aplică, iar persoanele implicate în accident trebuie să se prezinte la poliţie. Deşi constatarea amiabilă a fost implementată de peste o săptămână, iar Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a publicat normele care reglementează aceasta procedură încă din decembrie 2008, slătinenii dau din umeri atunci când sunt întrebaţi de această procedură. 

“Am auzit ceva pe la televizor, dar habar n-am despre ce e vorba. Sper să nu mai fie vreun şiretlic de-al asiguratorilor că numai de asta nu avem nevoie acum, cu criza asta”, a spus Andrei Drişneac, de 29 de ani, din Corabia, muncitor în construcţii.

Citeşte în Adevărul de Seară Slatina care sunt avantajele şi dezavantajele şoferilor implicaţi în accidente rutiere uşoare.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite