Accident cu trei victime la Valea Mare-Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei autoturisme au fost implicate într-un accident de circulaţie produs astăzi, pe raza comunei Valea Mare din judeţul Olt, la ieşirea spre oraşul Scorniceşti, în jurul orelor 13.30. În urma evenimentului au fost rănite trei persoane.

Echipajul de prim-ajutor SMURD Slatina din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Matei Basarab” Olt a intervenit, astăzi, în jurul orelor 13.30, pe DN 65 – E 574, pe raza comunei Valea Mare din judeţul Olt, la ieşirea spre oraşul Scorniceşti, unde s-a produs un grav accident de circulaţie. Mai exact, trei autoturisme au fost avariate serios şi tot atâtea persoane au ajuns la Spitalul Judeţean din Slatina.

“Echipajul SMURD a ajuns la faţa locului împreună cu alte două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi au acordat îngrijri medicale unui număr de trei persoane, victime ale accidentului rutier în cauză. Astfel, un bărbat, respectiv Marius B., de 42 de ani, din Slatina, a fost găsit în stare conştientă şi prezentând sângerare nazală în urma unui traumatism şi dureri la nivelul capului. Bărbatul a fost predat unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean din Slatina. Apoi, paramedicii au preluat şi transportat la secţia Urgenţe a aceluiaşi spital o persoană de sex feminine - Maria D., de 18 ani, găsită deasemenea în stare conştientă, cu o plagă de aproximativ 5 cm. la cap, în zona frontală, dureri la nivelul capului, gâtului şi membrului superior drept şi suspiciune de fractură închisă la tibia dreaptă”, a declarat plutonier Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Cauza accidentului – o intrare "inexplicabilă" pe contrasens

O a treia persoană rănită în urma accidentului a fost transportată la spitalul din Slatina, unde a rămas internată sub supraveghere medicală. Potrivit primelor verificări, accidentul a avut loc din cauza neatenţiei unuia dintre şoferii implicaţi în eveniment, care a intrat pe contrasens.

“Un autoturism marca VW Beetle cu numărul de înmatriculare OT-14-WST, în timp ce circula pe DN 65, pe raza comunei Valea Mare, a intrat la un moment dat pe contrasens, unde s-a izbit violent de un alt autoturism Dacia Logan care venea din sens opus în mod regulamentar, iar, apoi, cu o autoutilitară Mercedes Splinter ce se afla în spatele Loganului. Din impact, VW Beetle a fost proiectat într-un şanţ de pe marginea drumului. Tuturor şoferilor implicaţi în accident le-au fost recoltate probe pentru stabilirea alcoolemiei. Momentan nu se cunoaşte motivul pentru care şoferului autoturismul de producţie germană a pătruns pe contrasens, dar ancheta este în derulare”, a declarat  comisarul-şef Nicolae Trifu, şef Birou Drumuri Naţionale din cadrul IPJ Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite